Динкић угасио УРС, остао дуг од 153 милиона!

0
(0)

ПОСЛЕ брисања Уједињених региона Србије из регистра, по захтеву некадашњег лидера Млађана Динкића, иза њих је остао дуг од готово 153 милиона динара!

Највише новца „урсовци“ су остали дужни телевизијама за кампању из 2012. године. Председник странке по закону не одговара за њено финансијско пословање и не могу од њега потраживати новац, па ће овај дуг остати ненаплаћен.

Како за „Новости“ тврди извор из бившег руководства, поред огласа на телевизијама, неплаћени су остали и трошкови изнајмљивања пословног простора на Тргу Републике, али нема дуга према добављачима, штампаријама и банкама.

– Иако је странка угашена, рачун и даље постоји и блокиран је због дуга. Пошто УРС још има одборнике на локалном нивоу, на тај рачун сваког месеца из буџета легне око 10.000 евра које се преусмеравају повериоцима – каже наш извор.

ТРОШКОВИ ПРЕ КАМПАЊЕ

Решење за злоупотребе у вези са дуговима за кампању могло би да буде увођење обавезе да се трошкови промоције покрију пре предавања финансијског извештаја – сматра Ненадић. Он каже да је важно и да се ограничи промоција странака на власти кроз такозване редовне активности државних функционера.

Тај прилив, који ће престати после следећих локалних избора, када УРС и званично остане без одборника, није ни изблиза довољан да покрије финансијску рупу већу од милион евра. Како сазнајемо, повериоци су од свог потраживања одустали и углавном ни не покушавају да дођу до новца.

– Дугови политичких странака су брига њихових поверилаца. УРС не поседује имовину из које би се дуговања могла наплатити, тако да ће они који се нису обезбедили хипотеком остати без свог новца – објашњава Немања Ненадић, програмски директор „Транспарентности Србија“.

Ненадић каже да је „Транспарентност“ после сваке кампање указивала на проблем ненаплаћених дугова политичких странака.

– То може да буде простор за злоупотребу положаја јер неки повериоци могу да очекују да се наплате кроз неку врсту услуге. Примећено је, на пример, да многи медији оклевају да наплате огласе странкама.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одакле “Ер Србији” новац за самостално враћање великог дуга

5 (2) Вест да је „Ер Србија“ самостално намирила кредит од чак 57,62 милиона долара, …

Грађани се жале на обрачун камате на кредите у мораторијуму

5 (2) Народна банка Србије објавила је да је добила одређен број притужби грађана, који …

Један коментар

  1. Pa što mu ne pošalju izvršioca, tu je lova, a ne po kućama, u kojima ljudi nemaju dovoljno ni za hleba svojoj deci!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend