Директор БИА био заступник фирме са Девичанских острва Вучићевог кума Николе Петровића!

0
(0)

Садашњи директор Безбедносно информативне агенције, Александар Ђорђевић, пре постављања на ту функцију, био је опуномоћени заступник фирме Вучићевог кума која је регистрована на Девичанским острвима, ексклузивно сазнаје Телепромптер.рс.

Нечувен скандал потреса безбедносни систем Србије!

Пре него што га је Александар Вучић лично поставио на место директора Безбедносно информативне агенције, адвокат Александар Ђорђевић, био је опуномоћени заступник предузећа “Пегассун Лимитед” са Девичанских острва, ексклузивно сазнаје портал Телепромптер.рс.

То се јасно види на основу Одлуке о повећању капитала предузећа “Мини Хyдро Инвестментс” која је објављена на сајту Агенције за привредне регистре.

биа-офшор

Кум Александра Вучића, Никола Петровић, био је један од власника фирме “Мини Хyдро Инвестментс” све до тренутка док није постављен на место директора ЈП “Електромреже Србије”. Свој власнички удео у тој фирми пријавио је Агенцији за борбу против корупције 2012. године.

– Никола Петровић и садашњи директор БИА Александар Ђорђевић су стари пријатељи. Ђорђевић је раније био адвокат и у том својству је заступао Петровићеву фирму преко које су извлачене паре из државе стечене преко хидроелектрана и других послова, открива добро обавештен извор портала Телепромптер.рс.

Додаје да је веома важно то што се на конференцији за штампу у Министарству унутрашњих послова поводом прислушкивања појавио баш Ђорђевић.

апр

– Директор БИА се уопште не појављује у јавности. Запитајте се због чега се Ђорђевић појавио баш на конференцији за штампу на којој се говорило о цурењу прислушкиваног разговора о Николи Петровићу између Бојана Пајтића и Лидије Удовички, објашњава извор портала Телепромптер.рс.

У неким нормалним државама ово би био изузетно чврст разлог да директор БИА или буде смењен или да поднесе оставку!

Телепромптер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредни економски експерти навукли сточаре у „бизнис“ који сад не могу да продају месо

4.8 (4) Србија тренутно има велике вишкове јунећег меса, али су мале шансе да то …

Телеком донео одлуку о издавању обвезница, задужује се за још 200 милиона евра

5 (4) Скупштина а. д. „Телеком Србија“ донела је одлуку о издавању 2,35 милиона корпоративних …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *