ДЈБ поднео кривичну пријаву против Републичког тужиоца и председнице Уставног суда

ДЈБ поднео кривичну пријаву против Републичког тужиоца и председнице Уставног суда

Народни посланици ДЈБ поднели су данас Републичком јавном тужилаштву кривичну пријаву против републичког тужиоца Загорке Доловац и председнице Уставног суда Снежане Марковић због основане сумње да су невршењем службене дужности онемогућиле највише државне органе да реагују поводом противуствно проглашеног ванредног стања које је резултирало суспензијом Народне скупштине.

Дана 15. марта противуставно је уведено ванредно стање, суспендована Народна скупштина, један човек је противуставно преузео надлежности Народне скупштине и тиме практично извршио државни удар. Уставна обавеза Републичког јавног тужиоца и председнице Уставног суда да реагују и заштите уставни поредак Републике Србије.

Упркос томе што су благовремено биле обавештене од стране народних посланика ДЈБ о противуставном деловању, ни Загорка Доловац ни Снежана Марковић нису заказале седнице у оквиру органа којима руководе, а на којима би Републичко јавно тужилаштво и Уставни суд Републике Србије заузели став по захтеву народних посланика ДЈБ Саше Радуловића, Бранке Стаменковић и Војина Биљића. На тај начин Доловац и Марковић су практично омогућиле председнику и Влади Србије да без икаквог отпора масовно крше људска права свих грађана, чиме су извршиле кривично дело злоупотребе службеног положаја (члан 359. став 3. Кривичног законика), као и кривично дело кршења закона од стране судије и јавног тужиоца (члан 360. Кривичног законика).

Народни посланици ДЈБ су 19. марта изнели усмени, а 20. марта и писани захтев републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац и председници Уставног суда Снежани Марковић да се изјасне у вези са поступањем председника Републике, председника Владе и председника Народне скупштине приликом проглашавања ванредног стања мимо Народне скупштине и Устава Републике Србије. Доловац и Марковић примили су и ургенцију народних посланика ДЈБ 31. марта. Нажалост, ни месец и по дана касније, одговора на тај захтев још увек нема.

Посланици ДЈБ захтевају и очекују хитну реакцију Републичког јавног тужиоца ради утврђивања кривичне одговорности Загорке Доловац и Снежане Марковић.

достајебило.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Загорка Доловац је поред Вучића главни генератор ендемске корупције и организованог криминала у Србији!

Загорка Доловац је поред Вучића главни генератор ендемске корупције и организованог криминала у Србији!

Избор новог републичког тужиоца отпочео је данас другим кругом, а актуелна главна тужитељка Загорка Доловац …

Саша Радуловић: Дугогодишњи план Немачке и глобалиста улази у завршну фазу! (видео)

Саша Радуловић: Дугогодишњи план Немачке и глобалиста улази у завршну фазу! (видео)

Аутор и водитељ Вук Росандић #СашаРадуловић #ДостаЈеБило Дугогодишњи план Немачке и глобалиста улази у завршну …

2 Коментара

  1. Kome su uputili krivicnu prijavu? Koliko pokusavam da razumem, uputili su onom protiv koga je pokrenuta krivicna prijava??? Nelogicno.
    Ove dve spobode bez profesionalnog kodeksa kao da su kupile diplome u megatrendu.
    Posle smene ceka ih kutlaca da kuvaju obroke za migrante. Valjda ce uspeti da se udome.

  2. Ja kada na vreme ne uradim predmet (radim u državnom organu 38 godina) onda molim Boga da ne pišem izjavu. Tako svi mi u Poreskoj upravi gde ima velikog manjka radnika. A dešavalo se kolegama i da budu disciplinski kažnjeni. Bitno je da Agencija za pomorske nesreće (da dobro ste čuli) ima 16 zaposlenih i prosek plate1.600 evra. Pa nazdravlje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *