fbpx

Ђукановић поражен у Херцег Новом!

0
(0)

СНП, НОВА, ПЗП и НС имаће, после данашњих локалних избора, већину у Херцег Новом, јавља подгорича агенција Мина.

Блок партија (СНП, НОВА, ПЗП и НС) које су у Херцег Новом наступале протв владајуће ДПС Мила Ђукановића однео је победу на локалним изборима јавила је вечерас црногорска агенција Мина.

У ДПС, међутим, тврде да су  појединачно гледано освојили највише гласова и да су „отворени за сарадњу (коалициону – прим. ред) са другим партијама“, али је готово извесно да ће Ђукановићева опозиција поново формирати влст у Новом.  

Незванично,  у  Херцег Новом је гласало око 62 одсто грађана од 25.566 уписаних бирача који су могли да гласају на 51. бирачком месту.

За херцегновски парламент се бирало 35 одборника. 

Председник Изборне комисије у Херцег Новом Милан Вајагић изјавио је раније да нису забележене неправилности на бирачким местима, али да има „неких нејасноћа око старих личних карата“.

На изборима је, иначе, учествовало 11 изборних листа и то:

1. Демократски центар Боке, носилац Драган Брајовић, 2. Отаџбинска српска странка – проф. др Александар Стаматовић, носилац Ђуро Тодоровић 3. ДСС „Имаш за кога да гласаш – нисмо сви исти“, носилац Ранко Шабановић, 4. ПзП – Небојша Медојевић, носилац Милован Баждар, 5. Српска листа „Свој на своме“, носилац Небојша Вујовић, 6. Нова српска демократија – Андрија Мандић, носилац Јован Суботић, 7. ДПС „За Херцег Нови – Ми можемо боље“, носилац Зоран Бошњак, 8. Српска коалиција (НС и Странка српских радикала – Младен Ростовић), носилац Младен Ростовић, 9. „Новска листа и то чиста“, носилац Милош Коњевић, 10. СНП „Новом снагом за наш Нови“, носилац Обрад Гојковић, 11. СДП „За другачији, бољи Херцег Нови, носилац Драган Шимрак (распоред је дат према редоследу на гласачком листићу).

Поред Херцег новог локални избори одржани су данас и Тивту и тамо је на 19 бирачких места право гласа имало 11.288 грађан. Први, незванични, резултати говоре да је у вођству Ђукановићев ДПС и да ће владајућа црногорска странка поново формирати власт у том граду. 

 

РТС

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Битка за Будву (видео)

5 (4) Око 80 полицајца са специјалном заштитном опремом распоређених у неколико кордона (по 20 …

ХАОС У БУДВИ: Полетеле и каменице, народ узвикује нећемо мафију! (ВИДЕО)

5 (1) На службеном улазу у зграду Општине Будва дошло је до тензија, када је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *