Насловна / Свет / Хелм / Додик: Ако је ико вршљао на Балкану, онда су то Британци
Додик: Ако је ико вршљао на Балкану, онда су то Британци 1

Додик: Ако је ико вршљао на Балкану, онда су то Британци

„Ако је ико на Балкану вршљао и ширио малигни утицај, онда су то западне земље и њихове обавештајне службе, а не Русија“. изјавио је председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

– Много лоших ствари које су се овде дешавале у последњих век и по било је везано управо за тај малигни утицај антисрпске политике, пре свега Британаца, који упорно покушавају да смање утицај Срба, као већинског народа на Балкану. И све ове оптужбе против Москве су у функцији да Србија и Република Српска уђу у НАТО – рекао је Додик за „Новости“.

По питању притисака на РС и Србију да одустану од војне неутралности, Додик каже да они неће нестати и да ће бити све јачи.

– Али узалуд је све то. Британци су одобрили шест милиона фунти за борбу против ‘малигног утицаја’ Русије, а и Американци преко неких својих фондова исто то чине. У Сарајеву, Подгорици и Тирани постоје обавештајни центри које је Запад инсталирао. Они су направили списак од 300 људи из Србије и РС који наводно шире тај руски малигни утицај и тако су ставили мете на све те људе – каже Додик.

Према његовим речима, став РС по питању НАТО се неће променити.

– Срби ништа не добијају уласком у НАТО, то би дефинитивно било место уништења нашег националног корпуса и националне идеје. Па, тај исти НАТО је пре само двадесетак година бацао на нас бомбе, а сада треба одушевљено да прихватимо да им се прикључимо – рекао је Додик.

Новости.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Румунија набавља 36 ловаца Ф-16 11

Румунија набавља 36 ловаца Ф-16

Румунија је покренула процедуру за куповину 36 америчких борбених авиона Ф-16 као замену за застареле …

Слободан Антонић: Могу ли протести заиста да прерасту у „Балканско пролеће“ 12

Слободан Антонић: Могу ли протести заиста да прерасту у „Балканско пролеће“

Држимо се онога за шта смо се изборили и што смо спремни да бранимо: Републике …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *