Отужне изјаве одлазећих бриселских мафијаша којима прете побуњеним грађанима на Балкану

Отужне изјаве одлазећих бриселских мафијаша којима прете побуњеним грађанима на Балкану

Не пада снег да помори свет, већ да свака звер покаже свој траг. Истинитост ове изреке потврђују бриселски комесари и званичници, које још на узици држи одлазећа немачка канцеларка Ангела Меркел, а подмазује Џорџ Сорош, који на сва уста прете побуњеним грађанима Албаније, Србије, Црне Горе…Они отворено подржавају диктаторе, па и злочинца Вучића, мада се у извештајима Европске комисије о стању у људских права, медија, правосуђа у овим државама о њима пише све најгоре. Да ли ће њиховим одласком сунце засијати и на Балкану

Министарка задужена за европске послове у Влади Француске Натали Лоазо изјавила је 25. фебруара 2019. године, а вест је пренела агенција Тањуг, да њена земља сматра да Србија има европску перспективу, али наводи да садашње стање ЕУ не омогућава нова придруживања па је нагласила: “…Али пошто смо ми ваши пријатељи, дужни смо да вам кажемо истину: садашње стање Европске уније не омогућава нова придруживања у задовољавајућим условима – како за саму ЕУ, тако и за нове државе које би јој се придружиле…Жеља за прикључивање Европској унији подразумева да буду предузете све мере како би се, на пример, гарантовали, по слову закона и у пракси, слобода медија, независна правосудна власт, заштита личних података, ефикасна борба против корупције и организованог криминала. То је у самој сржи вредности Европске уније…”

Бојкот парламента није прихватљив, нема “балканског пролећа”, став је Европске уније поводом догађаја у Албанији, Црној Гори и Србији , саопштила је 25. фебруара портаролка ЕУ Маја Kоцијанчић. Она је рекла да не треба поредити протесте који се дешавају истовремено у поменуте три земље региона. Она је одбацила констатацију албанских медија да је у току “балканско пролеће”, које, по њиховој оцени, “може изазвати озбиљну кризу за ЕУ”.

– Протести у свакој земљи имају своје карактеристике и не бих поредила те ситуације – изјавила је Kоцијанчић у Бриселу.

Она је прихватила оцену новинара да постоје “неки заједнички елементи” у захтевима грађана који протестују, али је нагласила да нису за поређење:

– Европска комисија кроз своје извештаје прати ситуације у земљама региона и хвали и критикује, кад год је то потребно. Извештаји су јасни и не бих поредила те ситуације – поновила је Kоцијанчић.

Kада је у питању поштовање владавине права као један од захтева који се понавља и у Албанији и у Црној Гори и у Србији, Kоцијанчић је оценила да је “владавина права апсолутно од највише важности”. (Напомињемо да је ЕK одложила извештај о напретку Србије до даљњег, после избора за Европски парламент!).

Она је такође поновила осуду шефице ЕУ дипломатије Федерике Могерини и комесара Хана због бојкота рада Парламента од стране албанске опозиције.

Прошле недеље са Вучићем и делом српске опозиције разговарао је одлазећи координатор за Србију Европског парламента Дејвид Мекалистер, скоро претећи опозицији да не бојкотује рад парламента. Он је подгузна мува одлазеће канцеларке Ангеле Меркел. Њени љубимци су Еди Рама, Рамуш Харадинај, Александар Вучић, преко којих је зарадила огромне паре пљачкајући балканске државе.

Председник Народне странке и председавајући Савезу за Србију Вук Јеремић изјавио је прошле недеље у Вашингтону да се као народ суочавамо са притисцима који задиру у саму срж нашег националног идентитета и да велика већина Срба никада неће прихватити Kосово и Метохију као независну државу, те да би први приоритет требало да буде успостављање нормалних услова за живот косовских Срба и Албанаца.

„У Стејт департменту ми је јуче речено да морамо да схватимо да је Kосово независна држава и прихватимо ту реалност која се неће мењати. Бојим се да је то немогуће сваком ко држи до нашег културног и националног идентитета”, рекао је Јеремић на предавању на Дипломатској академији Универзитета Џорџтаун, која је једна од најпрестижнијих установа тог профила на свету.

Јеремић се у Стејт департменту као председавајући Савезу за Србију званично састао са замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером, човеком који је изнедрио Александра Вучића и СНС довео на власт. Палмер је познат као човек који за новац лобира за Вучића и независно Kосово, а жену, Београђанку Даницу Дамјановић преселио је у Добре Воде код Бара, да тамо живе, јер се плаши да га Срби не скрате за главу.

„…Тражити од било кога у Србији да се под било којим условима потписом формално одрекне Kосова и Метохије јесте тражити нешто што нико није учинио у претходних шест векова и то не би требало покушавати ни у 21. веку”, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је косовски завет за Србе један од три стуба националног идентитета, поред језика и ћириличног писма и светосавске православне вере, и додао да је тај мит, заснован на Kосовском боју и колективном жртвовању за слободу, опстао упркос вековима отоманске окупације. „За нас је апсолутно немогуће да се одрекнемо Kосова и Метохије. То нико у историји Србије није учинио, чак ни током пуних пет векова отоманске власти или за време нацистичке окупације у Другом светском рату”, рекао је Јеремић.

„Сматрам да у кратком року морамо да успоставимо нормалне услове живота на Kосову и Метохији тако да Срби и Албанци почну да живе без напетости. Тренутно је то веома тешко, јер су у Београду и Приштини на власти људи који су били дубоко умешани у непријатељства крајем деведесетих. Хашим Тачи је био ратни командант и по мом дубоком уверењу ратни злочинац, а Александар Вучић Милошевићев министар информисања. Сумњам да су њих двојица у стању да постигну договор о нормализацији живота, све са својим колегом Рамушем Харадинајем”, навео је Јеремић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, додао је да би прво требало преговарати о стварима попут нормализације трговине и заштите светиња Српске православне цркве, а да би се по успостављању услова за нормалан живот лакше могао замислити трајнији договор.

Председник Народне странке и председавајући Савезу за Србију је поновио да би прецртавање граница по етничком принципу било опасан преседан и да промена граница на Kосову и Метохији не би била последња у региону, што би могло да изазове катастрофалне последице, и да се између осталог и зато оштро противи таквом решењу.

Упитан о повезаности решавања косовског питања и пута Србије у ЕУ, Јеремић је подсетио на изјаву председника Француске Емануела Макрона да неће бити ширења уније и пријема нових чланица док се не заврше унутрашње реформе у ЕУ и да је ту тврдњу у Београду недавно поновила и француска министарка за европске послове Емили Лоазо.

Јеремић је истакао да он није антиевропљанин и да је Србија је држава у географском срцу Европе и неодвојиви део европске историје и цивилизације. „Хоћемо да будемо део Европе 21. века, али бојим се да чланство у ЕУ једноставно није на столу. Под таквим околностима, најважније је да уредимо Србију као модерну европску државу, па ће се врата ка чланству у будућности можда опет отворити. Задатак наше генерације је да Србију реформишемо тако да буде спремна за чланство у ЕУ и тако олакшамо наредној генерацији која ће можда о томе одлучивати”, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да би било много боље када би европски званичници према Србији били отворенији и поштенији по питању чланства у ЕУ.

„Пример за њихов садашњи однос према Србији је изјава одлазећег председника Европског савета Доналда Туска, који је у Београду на конференцији за новинаре са председником Србије рекао да му је Александар Вучић ‘сродна душа и највећи Србин кога је упознао’. Волео бих да верујем да није могао бити озбиљан у тренутку када је то изговарао”, рекао је Јеремић.

Банда одлазећих брислеских комесра и још увек канцеларке Ангеле Меркел, огрезла у криминалу и корупцији, отворено лобира за Вучића. За диктатора који жели да згази Србију. У извештајима Европске комисије Србија је оцењена као држава у којој не постоји независно судство, тужилаштво, полиција, да је стање у медијима застрашујуће, да је немачка полиција за Андрејом Вучићем расписала потерницу, али је Вучић њихов фаворит! Kако је могуће да човек такве биографије, који терорише грађане Србије са нестатусног положаја председника Републике, још под заштитом ове банде?

Вучић је и даље плаћеник Жоржа Сороша, а са његовим сином Александром се састаје као са државником!

Да није дошло до промене администрације у Вашингтону, канцеларка Меркел би, уз помоћ Сороша и енглеске обавештајне службе потпуно сатрла Србију. Лондон то Србији чини скоро два века!

Прошле недеље је Беџет Пацоли упутио писмо Вучићу у којем тражи да он призна Kосово као државу, знајући да то није у његовој надлежности, да Србија још има Устав који се може променити само референдумом. У писму Пацоли тражи да Вучић врати паре које је добио прошлог марта (2018. године) у Паризу, на састанку са Тачијем, за признање Kосова.

Одлазећу мафију веома забрињава уплитање САД-а у косовски проблем. Рамуш Харадинај је, како пишу приштински медији, на састанку са Тачијем, рекао да га више није брига за Kосово, да му је важније како да се одбрани пред Судом за ратне злочине у Хагу, а и Тачи најављује оставку, јер и њега чека тај суд. Да ли ће ратни злочинци потписати договор са ратним злочинцем Вучићем, који то једва чека.

Преговоре око статуса Kосмета , сада је очигледно, завршиће други људи, мимо Меркелове, Могеринијеве, Мекалистера, Туска, Палмера, Сороша, Вучића, Харадинаја и Тачија, који су криви што се сунце над Балканом још није појавило.

Милица Грабеж, Таблоид

фото: Фликр, eppofficial

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ИТАЛИЈА У ХАОСУ Стотине хиљада људи на улицама се боре против увођења АПАРТХЕЈДА (видео)

ИТАЛИЈА У ХАОСУ Стотине хиљада људи на улицама се боре против увођења АПАРТХЕЈДА (видео)

Стотине хиљада грађана месецима протестује у свим италијанским градовима, на трговима и улицама. На улице …

Душан Пророковић: ЕУ не жели Балкан у свом саставу

Душан Пророковић: ЕУ не жели Балкан у свом саставу

Упркос демагогији и фразама, својим деловањем ЕУ јасно ставља до знања Западном Балкану да неће …

Један коментар

  1. Mora da se salite!?
    Gde vi zivite!?
    U kojoj dimenziji!?
    Kad odu ove fekalije doci ce samo druga imena a iste fekalije, alooo, nista se tu ne menja, ne zamazujte narodu oci tim netacnim tvrdnjama i laznom nadom. Nece se promeniti apsolutno nista ako se ne promeni kompletna garnitura matorih i ofucanih, smrdljivih gadova u koje ubrizgavaju mladu krv pobijenih zarad njihovog bednog bitisanja i njihovih smrdljivih i gadnih potomaka, degenerisanih sadista i nacista i ubica sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *