Догодине званично постајемо Содомија, НАПРЕДНИ БУЉАШИ одобравају склапање содомитских бракова

0
(0)

Србија би 2019. године могла да одобри склапање геј бракова, ако све буде текло по плану и програму и не буде опструкција, наводи данашњи „Блиц“.

Како кажу из комисије за израду Грађанског законика, регулисање геј бракова налази се у нацрту овог законика као важно питање, али његово доношење неће одмах уредити ову област.

Професор Миодраг Орлић, члан комисије, објашњава да ће израда закона бити готова до краја ове године и предата Влади Србије, која даље треба да га проследи Народној скупштини на усвајање.
„Блиц“ незванично сазнаје из Владе да ће Србија вероватно донети закон сличан оном који је предложен у Црној Гори.

ЛГБТ особе ће моћи пред матичарем да региструју своје партнерство и да имају сва права као и било која брачна заједница у нашој земљи, док усвајање деце још неће бити могуће.

Овом темом бавиле су се и „Новости“, које наводе да ће један од главних захтева овогодишње „Параде поноса“ бити легализација истополних заједница.

Поборници идеје законског решења истополних бракова кажу да овакве заједнице де факто постоје и да, као и све остало у друштву морају да буду регулисане, док противници тврде да је њихова легализација само корак ка легализацији геј бракова, а затим и усвајању деце.

– Законским регулисањем истополне заједнице била би решена питања наследства, заједничког власништва, посета у блоницама у хитним ситуацијама, заједничко подизање кредита, право на социјалну помоћ… Не постоји ниједан валидан аргумент којим се законски не би регулисали односи и заједнице које већ постоје у друштву – рекао је за „Новости“ један од организатора „Параде поноса“ Марко Михаиловић.

Политички социолог Љубиша Деспотовић рекао је да је биолошка чињеница да породица подразумева оца и мајку, а да је изистополне заједнице немогће родити нови живот.

– Законом треба уредити истополне заједнице, јер оне постоје, и у интересу друштва је да буду уређене, пре свега када су у питању имовинско-правни односи. Међутим, ту треба повући црвену линију и не ићи даље од тога, а посебно не дозволити да истополни парови усвајају децу сзбог здравља и психофизичког развоја деце – рекао је Деспотовић за „Новости“.

Блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредњаци постављају најмлађег Кркобабића за потпредседника Народне скупштине

5 (6) Владимир Орлић, Стефан Kркобабић, Радован Тврдишић, Марија Јевђић, Елвира Kовач и Муамер Зукорлић …

Хрвати јавно хвале нову владу Поглавника Вучића, поред премијерке и два министра они би још места у влади

5 (3) Загребачки „Јутарњи лист“ констатује данас да је за Хрватску добра вест да Ивица …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend