Насловна / Србија / Хроника / Док „Славија“ и даље зјапи разваљена Весић креће у обнову „Трга Републике“ која ће трајати 420 дана?!
Док "Славија" и даље зјапи разваљена Весић креће у обнову "Трга Републике" која ће трајати 420 дана?! 1

Док „Славија“ и даље зјапи разваљена Весић креће у обнову „Трга Републике“ која ће трајати 420 дана?!

Радови на реконструкцији Трга републике почеће најкасније за седам дана, а трајаће 420 дана, најавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Биће урађена комплетна реконструкција, уклоњене жардињере, постављене гранитне плоче, доста зеленила и клупа, биће направљена зона успореног саобраћаја, и то ће постати заиста један централни градски трг. Ми смо на то поносни, посебно због тога што је било време да се реконструише овај трг, рекао је Весић гостујући на ТВ Студио Б.

Он је најавио и да у понедељак почиње реконструкција једног дела Улице Страхињића бана, од Француске према Бајлонијевој пијаци.

Тај део ће постати пешачка зона и онда ћемо радити прави улаз у Скадарлију, који ће бити поплочан, рекао је заменик градоначелника, а пренео Секретаријат за информисање.

Он је истакао да је јуче отклоњен квар на водоводној цеви у Улици краља Милана, те да сада креће асфалтирање које ће бити завршено до недеље, а од понедељка ће саобраћај у овој градској саобраћајници функционисати нормално.

Весић је навео да је јутрос обишао радове у Булевару ослобођења, и да ће бити готови и који дан раније од рока који је планиран за 3. септембар.

Реконструкција Карађорђеве улице, од Бранковог моста до Београдске тврђаве, затим комплетне обале, уклањање железничке пруге почиње до краја септембра, рекао је Весић.

Говорећи о постављању српског јарбола, Весић је истакао да очекује да се током октобра или почетком новембра распише тендер за његову изградњу, што значи да са првим пролећним данима може да се почне са реализацијом овог пројекта.

Са Владом Србије, Скијалиштима Србије, Министарством туризма и Министарством финансија радимо напорно на пројекту гондоле. Верујемо да би тендер требало да буде расписан најкасније до октобра, а радови би могли да почну на пролеће, рекао је заменик градоначелника.

Весић је најавио и да ће од септембра примати грађане у Градској управи једном недељно мада, како је истакао, код њега су врата за грађане отворена сваког дана јер кад среће људе на улици или одговара на питања гледалаца и то су нека врста „отворених врата”, јер је комуникација са грађанима веома важна.

Одговарајући на питања гледалаца, Весић је посебно истакао потребу оштрије казнене политике када је у питању крађа делова споменика или спомен-плоча, али и да ће Град Београд упутити иницијативу Министарству правде и тражити да се то третира као оштећење инфраструктуре и културно-историјских споменика.

Он је истакао да се управо са Владом РС ради на великој кампањи која треба да реши питање назива улица на територији читавог града, јер око 300 улица уопште немају имена.

Према његовим речима, направиће се књига стандарда која ће садржати правила како улице треба да се обележавају и то је нешто што Београд као метропола мора да уради.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ПАНИKА У БЕОГРАДУ: Дивље свиње се појавиле у центру, на Kалемегдану и на Новом Београду! 11

ПАНИKА У БЕОГРАДУ: Дивље свиње се појавиле у центру, на Kалемегдану и на Новом Београду!

У Београду се већ данима појављују снимци дивљих свиња које су због велике воде побегле …

Шест месеци протеста у Београду: Иста рута, већ познате поруке и знатно мање људи 12

Шест месеци протеста у Београду: Иста рута, већ познате поруке и знатно мање људи

Kод Теразијске чесме у Београду данас је нешто после 18 часова почео двадесет и седми …

5 Коментара

  1. 420 дана реконструкција Славије?! Хоће ли сав новац Србије, пререкао од финансирања Наташе Кандић и осталих НВО бити уложен у један трг иживљавања?
    Само мало изнад Славије налази се клиничко болнички комплекс, у коме још ивек са два прста куцају на писаћој машини из прошлог века упуте за пацијенте. Тамо људи из целе Србије стоје један другоме на прстима док целодневно чекају на ред за преглед и контролу, несрећни и понижени. 72.000 људи у Србији, како кажу, чекају на операцију или преглед код убица у белом.
    А само 100м даље, на Славији, државни новац расипају људи без мозга и без образа.

  2. Хтедох рећи у претходном коментару Трг републике. Доскора су преоравали Славију и то је било одвратно, а ово је још горе. Поента није да град буде ружан, али мотиви за оволики утрошак за улицкавање главног града су мизерни и политички, док Србија тоне.

  3. Na popravkama, pogotovu onim u garantnom roku se ne može ništa ukrasti, a na „rekonstrukcijama“ pare pljušte. Prvo prilikom rušenja pokradu inventar (npr. kaldrmu iz Skadarlije, možda će i neke instalacije, i ko zna šta već na Trgu republike). Onda preko svakog ugovora sa svakim isporučiocem, izvodjačem i podizvodjačem ukradu najmanje 10 puta više od stvarne cene radova i materijala. To postižu izmedju ostalog i na taj način što ugovore najslabiji kvalitet po ceni najvišeg. Na kraji se hvališu u medijima od jutra do sutra da bi ubrali političke poene. Odvratni su..

  4. …те да сада ‘креће асфалтирање’….? Новоговор?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *