Докле ће држава да дозвољава дивљање пијаног Чедомира Јовановића по Београду?!
фото: И.Маринковић

Докле ће држава да дозвољава дивљање пијаног Чедомира Јовановића по Београду?!

Скоро двадесет година Чедомир Јовановић крстари улицама Београда са гомилом телохранитеља у бесним џиповима, а све то плаћа држава Србија. Ретко који Београђанин га бар једном није срео у овој формацији која неодољиво подсећа на криминалистичке филмове.

Био је актер бројних уличних инцидената, али последњих година, под заштитом Вучића, његово неконтролисано понашање је ескалирало. Јовановића виђамо на гостовањима у Хит Твиту на ТВ Пинк, где велича Александра Вучића више него некада Зорана Ђинђића, и тиме очигледно добија заштиту од владара Србије да пребија људе и ломи по Београду. Што је најневероватније, он готово све од тога и призна у медијима.

Када се полиција појави, он им се смеје у лице и шутира службене аутомобиле, а онда по сопственом признању – позове телефоном Вучића и све се заташка. Као по шаблону, након његовог дивљања, појави се вест да је приведен у полицију и да му је рађена анализа крви на присуство наркотика и алкохола. Онда га нечујно пусте из полиције, а резултате анализе крви јавност не сазна.

Тужилаштво дође у незгодну ситуацију, приморано је да реда ради покрене кривични поступак јер је дивљање доспело у јавност, а онда тужилац није у стању ни да саслуша Јовановића. Он се не одазива на позиве да приступи истражним органима и баш га брига, он прича у јавности шта му Вучић каже и нико му ништа не може. На крају Тужилаштво изда налог полицији да га приведе, али авај, ни полиција не може да пронађе Вучићевог Чеду, иако човек има полицијско обезбеђење. И тако то иде, Чеда неколико пута месечно гостује на Хит твиту или у јутарњем програму ТВ Пинк, а тужилаштво и полиција га траже.

Па шта је то, Вучићу? Или тужиоци и полицајци не гледају ТВ Пинк или не знају где се налази пословна зграда Жељка Митровића? Или је Вучићу идеално да Јовановић ради овакве ствари јер је за много људи он симбол петог октобра. Да будемо прецизнији, свега лошег сто се десило после петог октобра. Богаћења појединаца, бахатости, веза са криминалцима… Човек који није имао за кафу сео је одмах после петог октобра у џип који је одлетео у ваздух неколико дана касније. И све што је радио од тада до данас је проблематично са све изласком на изборе на којима је Чеда добио 0,32 одсто или 10.152 гласа у целој Србији.

Улога му је јасна. За улогу има обавезу да прича шта му Вучић каже и нико му ништа не може док се иживљава по Београду. Само је питање докле?

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ДОБРО ИДЕ ПРОДАЈА БРАШНА! Чеда Јовановић купио жени мерцедесов џип од 60.000 евра

ДОБРО ИДЕ ПРОДАЈА БРАШНА! Чеда Јовановић купио жени мерцедесов џип од 60.000 евра

Овај модел „мерцедеса“ је светски хит и за њим влада помама богаташа у свет. Чедомир …

Чеда Јовановић и Ненад Милић десет дана унапред су знали да ће убити Зорана Ђинђића

Чеда Јовановић и Ненад Милић десет дана унапред су знали да ће убити Зорана Ђинђића

Јовановић и тадашњи заменик министра полиције Ненад Милић добили су од британских обавештајаца информацију да …

Један коментар

 1. Стеван Бошњак

  Кажете: Чеда мало добија гласова, а ја кажем: А, не !
  То је преко десет хиљада одлучних будала, што је снага лаке дивизије, а зна се да и један одлучан батаљон или борбена група десет пута мање величине, руши и веће системе него оне који чувају Чеду.
  Дакле, остаје све оно што сам рекао и 1981; НА КИЛАВЕ И МИШ ДРВИ ПАТКУ.
  ХИЉАДУ КИЛАВИХ И ПЕТ УСТАША ВОДИ КА ЈАМИ, А КИЛАВИ НИ ДА БЕКНУ. Чиста математика и физика, учење о инерцији и акцији-реакцији говори да кад петнасторо људи са даљине од 2-3 метра јурну на 5 наоружаних биће 7-8 мртвих: Сви наоружани биће мртви и 2-3 ненаоружана…нема грешке у овом рачуну: одлучујући је фактор увек одлучност из које проистиче ефикасна експлозивност и остварење циља.
  Дакле:
  То је ТО и ништа више: нема ту ни физике ни метафизике ни дубоке психологије ни социологије… ТАКО БЛИЗУ, А ТАКО ДАЛЕКО…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *