Короман: Намештено 80 одсто фудбалских утакмица у првој и другој лиги, неопходна одлучна акција хапшења (видео)

Короман: Намештено 80 одсто фудбалских утакмица у првој и другој лиги, неопходна одлучна акција хапшења (видео)

5
(2)

Потпредседник Одбора Народне странке за спорт, бивши фудбалски репрезентативац Огњен Короман, изјавио је данас да је у Србији „намештено 80 одсто утакмица прве и друге фудбалске лиге“ и да криминал у фудбалу може да се заустави само одлучном акцијом државе и хапшењима које ће спровести полиција и тужилаштво.

„Постоји неколико модела за намештање утакмица – први и највише заступљен је преко судијске организације, када судије директно утичу на резултат, а други модел је договор између клубова, који ће клуб кога да пусти, што је прерасло дотле да се готово свако коло игра по договору између клубова“, рекао је Короман телевизији Нова С.

„То су допустили људи који воде Фудбалски савез Србије и Судијска организација на челу са Миланом Караџићем, која делегира судије који суде по директиви челника ФСС-а и клубова. Такав криминал може да заустави само држава полицијском акцијом и хапшењима“, објаснио је Короман.

Короман је додао да се фудбалске утакмице намештају највише због новца и да су за криминал у фудбалу најодговорнији челници ФСС и људи који воде фудбалске клубове.

„Фудбал у Србији годинама нема смисла, јер је у последњих неколико година толико намештених утакмица да је то превршило сваку меру. Обрачун са криминалом у фудбалу је услов да у Србији коначно почне да се игра фудбал који има перспективу и будућност“, рекао је Короман.

Короман је навео да се многи клубови финансирају из градских буџета, а сви градоначелници су из СНС-а, и појавио се проблем у Фудбалском савезу Србије „колико ће клубова испасти, а колико остати у лиги“.

„Сада се они међусобно боре ко је већи ’баја’, односно ко ће остати у лиги, а ко ће испасти, и вероватно ћемо имати другу лигу подељену у две групе, а питање је колико ће уопште испасти из прве лиге, јер су ту неки министри и градоначелници који су високопозиционирани у СНС-у и они неће дозволити да њихов клуб испадне у нижи ранг“, рекао је Короман.

Короман је, поводом захтева УЕФА да се обави истрага у вези са шест утакмица у Србији, рекао да „остаје да се види како ће организације реаговати“.

Народна.орг.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Због њега је мој син мртав, суд га је осудио на затвор,а он је слободан и дилује“ (видео)

„Због њега је мој син мртав, суд га је осудио на затвор,а он је слободан и дилује“ (видео)

5 (2) Боро Перач, Србин који привремено ради и живи у Бечу, родитељ Бојана Пераћа …

Хашење те фудбалске банде да почнеш од директора БИА Гашића и "специјалног саветника" владе Тончева!

Хашење те фудбалске банде да почнеш од директора БИА Гашића и „специјалног саветника“ владе Тончева!

5 (2) ПРЕДСЕДНИK Србије Александар Вучић гостовао је у јутарњем програму телевизије Пинк, где се …

Један коментар

 1. Дејан Младеновић

  Да Короман је апсолутно у праву. А ФСС је легло најгорих криминалаца и олоша. Пре 2г они су за намештање одузели по 10бодова
  од Кабела и Смедерева а ових дана су одузели само по 6 бодова и уз мању новчану казну.Уместо да се ти тимови пребаце у најнижи
  ранг они ФСС спрдају са све мањим казнама. А ово говедо Антић Рецко тренер динама Врање, себе назива Вучићевим тренером је кажњен пре месец дана са 18 месеци забране тренирања и присуства на клупи током утакмица ( то му је 7или 8 пут ) због претњи и напада на судије и помоћна лица . Пре 2 дана ФСС му казну укине!
  Па докле ће ФСС да нас зајебава.?.? Свака утакмица Крушевачког Трајала је сумњива зашто су заштићени од ФСС? Зато што им је власник
  син керамичара

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend