Дозови се памети Лаврентије, поздравио те Свети Илија!

0
(0)

ЛОЗНИЦА – У недељу је мештане Јадранске Лешнице, села код Лознице подно Цера, на ноге подигао ударац грома и стравична бука око 2.20. Гром је ударио у цркву, која је посвећена Светом пророку Илији.

Силина грома била је тако јака да се чула у овом, и како каже мештанин Томислав Чотрић, “у најмање у још три оближња села”. Мада су мештани били у дубоком сну, скоро да нема оног кога овај удар, као најснажнија детонација, није пробудио из дубоког сна.

udario-gromКрст на храму је оштећен, оба сата су одлетела педесетак метара око богомоље, улазна врата су избијена десетак метара у порту, на све стране разбацани делови ентеријера у унутрашњости здања старог скоро век и и по. Иконостас је значајно оштећен, лустери су попадали, инсталације су покидане и разорене, фреске урађене пре неколико година су значајно страдале.

Срећа у несрећи, како каже овдашњи протонамесник Милован Којић јесте што се тако нешто није догодило у време службе, на које долази велики број људи. И парохијски дом, у ком живи са породицом и налази се уз храм, претрпео је велике штете. Унутрашњост је сва затамњена а инсталације покидане. У кући у којој станује свештеник са породицом је као да је спремана за снимање хорора. Експлодирао је и бојлер.
– Силина детонације ме је пробудила из дубоког сна, димило је на све стране, светла нигде није било – сведочи протонамесник Којић. – Изашао сам и видео испред храма избачена улазна врата. Ушао сам у цркву, где је дим шикљао, користио сам за осветљење само светло мобилног телефона. Био сам у војничким чизмама и гасио сам пожар колико год сам могао, а онда су после десетак минута стигле екипе ватрогасаца и електричари “Електроподриња”, па је штета мања.

ГРОМОБРАН

ГРОМОБРАН је, како сазнајемо, постављен пре две деценије. Стручњаци ће оценити да ли су они затајили или је сила природе била јача.

 

В. Митрић, Новости

Фото Б. Бацковић

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Овако је руска ваздушно-десанта војска прославила Светог Илију!

0 (0) Без коментара. Да ли је овај текст користан? Кликните на звезду и оцените! …

Народно весеље на Светог Илију (фото галерија)

0 (0) НА Тресијама код Сопота одржан је традиционални вашар на Светог Илију. Кроз његове …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend