Др Комазец: Србија је дужна 42,3 милијарде евра, радићемо од сада само за камате! (видео)

5
(5)

– Сваком је постало јасно да је примењени неолиберални и монетаристички модел доживео свој потпуни слом. Налазимо се већ деценију у дубокој платној, финансијској и моралној кризи, која се само продубљује и продужава. Кризу и финансијски слом привреде прати и криза институција државе, ово је током заседања Форума универзитетских професора у Институту друштвених наука у Београду, на трибини под називом, „Слом економије у новој производној кризи и повратак депресије”, рекао професор и доктор економских наука, Слободан Комазец говорећи о тренутној економско-привредној ситуацији у Србији.
А онда је, између осталог и додао:

– Странке на власти не виде и не нуде излаз из кризе са својим бројним парцијалним „реформама“. Све се баве само собом, уз велика, никада остварена обећања нацији, посебно пред изборе. Уведена је варијанта дивљачког и пљачкашког капитализма. Освајањем власти странке бахато троше и расипају државни (наш) новац и наше стрпљење и поверење. Политичари углавном штите интересе најбогатијих, од којих финансијски зависе, а демагошки се труде да великим обећањима, заведу масе и освоје власт и завладају у јавним предузећима која дословно уништавају и додатно пљачкају. Треба до темеља објективно открити драматично стање државе, привреде и нације, открити дубину кризе и факторе продубљавања ове комплексне кризе.

Ово из разлога што су економски и финансијски систем у стадијуму слома и готово извесног банкрота државе Србије, тврди др Слободан Комазец.

А шта је у вези ове теме, на споменутој трибини рекао др Комазец, погледајте у видео прилогу изнад, па о свему донесите свој ваљани суд.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УСРЕД ПАНДЕМИЈЕ Министрима повећане и плате и накнаде за чланство у УО

УСРЕД ПАНДЕМИЈЕ Министрима повећане и плате и накнаде за чланство у УО

5 (5) Упркос економској кризи која је због пандемије корона вируса погодила цео свет па …

Српској баштини на Космету прети нестанак – за 22 године НАТО окупације уништено 150 цркава и манастира

Српској баштини на Космету прети нестанак – за 22 године НАТО окупације уништено 150 цркава и манастира

5 (3) Свест о незавидном положају наше баштине на КиМ се прилично проширила, посебно у …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend