ДР НЕСТОРОВИЋ: Ово је прави проценат смртности од короне, зашто све затварате!?

ДР НЕСТОРОВИЋ: Ово је прави проценат смртности од короне, зашто све затварате!?

4.7
(300)

Доктор и епидемиолог Бранимир Несторовић открио је све о вирусу корона, његовој смртности, које су категорије најугроженије, као и до када ће све ово трајати.

Др Несторовић у интервјуу за Телеграф.рс каже да се сада зна да овај вирус није много опасан за младе.

“Млади јако ретко оболевају. Ако оболе, имају благу клиничку слику. Смртност је релативно мала. Они кажу треба штити ризичне групе. Значи, старије особе и те који су угрожени. Зашто бисмо штитили децу када је ризик за дете да умре од корона вируса, како су израчунали ови са Стенфорда, као да га удари муња. Када се преведе то у цифре, смртност код младих до 25 година је 0,000002 одсто. То значи да је ризик да двоје људи до 25 година умре на 10 милиона, ако се инфицира овим вирусом. Према томе, нећемо да заустављамо живот. То је радно способно становништво, то су они који највећи део посла обављају. Држава треба да се фокусира на заштиту оних из ризичних група”, рекао је он и додаје:

“Значи, треба се фокусирати на групе где очекујемо да ће се нешто догодити. Знамо да млади пацијенти могу да се лече кући. На крају, ми смо упале плућа одувек лечили код куће. Тиме се растерети здравствени систем. А, иначе, много је тешко повући границу. Нарочито сад када је направљена, код једног дела становништва, потпуна психоза да је вирус невероватно смртоносан. Мени је невероватно да после 8 месеци епидемије ми и даље причамо како је вирус непознат, што је бесмислено. Како непознат, малтене све знамо о њему. На дневној бази се прате све његове мутације, сојеви који се крећу”.

На питање да ли је мутирао вирус др Несторовић одговара:

“То је безначајно. Нема везе да ли је он мутирао. Вируси стално мутирају, то је природно. Ниједан вирус није смртоносан за све. Односно, има један, вирус беснила. Само у случају да те уједе бесн пас, сви ће се разболети, сви ће умрети. Сви остали вируси, ми кажемо, условно су патогени. Он иде и тражи особу која има неку генетску предиспозицију да се разболи од тог вируса. Та особа ће се разболети, за остале је безопасан. Како се он шири, једног момента ће да потроши те своје циљне групе, па ће мутирати да би се прилагодио циљној групи. Доста је просто. И већина вируса током тих мутација, губи на вируленцији, на снази, не добијају на снази. Ретко се дешава, скоро никад. Онда неког момента вирус ослаби, број осетљивих особа падне и епидемија престане и постане спорадични случај”.

Др Несторовић даље додаје да број заражених није никакав показатељ.

“У марту месецу је статистика СЗО била да се сваки пети разболи, 80 одсто су асимптоматски, немају никакве тегобе, а од 20 одсто оних који се разболе, 5 одсто има тежи облик болести. То је било у марту. У јулу месецу је било да 85 одсто нема никакве тегобе, а од 15 одсто оних који се разболе, 1 одсто има тежи облик. То није могло да се промени и да сада буде више тежих случајева.

Када је реч о тестирању људи Несторовић износи нешто другачији став.

“Што више тестираш, имаш више заражених. Ја сам рекао у априлу месецу, ако хоћеш да завршиш епидемију онда престанеш да тестираш. И није случајно да Белорусија нема случајеве. Односно има али релативно мало. Хрватски академик Радман је рекао 50.000 људи умре у Хрватској а ми се бринемо због 400 што су умрли од короне. Наша статистика је слична, умре нам годишње 100.000, од тог броја 50.000 од срца, 20.000 од малигних… И да од короне код нас умре 3.000, то је мала бројка. Знам да то не звучи лепо. Важан је сваки живот. Али, занемарујемо потпуно ове друге пацијенте, нарочито малигне, то је сада у целом свету тако.

Он даље додаје:

“Цела идеја о тестирању је превише чудна. То нигде не пише. Ни у једној књзи, ни у једној препоруци. На почетку, када је епидемија, ви можете да јурите те контакте и да их тестирате да спречите ширење вируса. Када почне епидемија , када почне велики број оболелих, то је бесмислено. Зна се да тада тестирају болесни и они који су са њима били у контакту. На почетку је критеријум за тестирање био 38 и преко 38 температура и тешко дисање. То су критеријуми за тестирање, пише на сајту СЗО. Проверавао сам пре неки дан, исто пише. И можеш наравно ако је ризична група као што је дом за старе, да би се спречи преношење, да изолујеш људе”.

“Осми је месец епидемије. Када погледате земље које су биле закључане, земље које нису биле закључане, земље које су много тестирале, нису тестирале, нема неке велике разлике. Дође на исто јер епидемија мора да истера своје. Докле? Док не дођемо до 60 одсто колективног имунитета”.

Телеграф.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ако Рио Тинто отвори рудник прети нам тровање арсеником и изумирање Србије (видео)

Ако Рио Тинто отвори рудник прети нам тровање арсеником и изумирање Србије (видео)

5 (4) Долазак компаније Рио Тинто на наше просторе и отварање рудника јадарита у близини …

Мирослав Алексић: Србијом данас влада и управља мафијашка хоботница (видео)

Мирослав Алексић: Србијом данас влада и управља мафијашка хоботница (видео)

5 (1) Када нема демократског амбијента у коме се разговара о политикама и људима, озбиљним …

2 Коментара

  1. Virus evo kako smo u kontaktu od aprila kao i svaki za tri meseca izgura svoj potencijal i stagnira, predje u sezonski.. ovi kazu da ima puno zarazenih, brzo se siri pa onda je u tom slucaju njegova virtuelnost brza i skracuje se period stagnacije, ne 3 nego 1 mesec.. Kon je sam rekao da skoro 30 posto populacije prelezalo, a to zvanicno, nezvanicno vise, a sada poslednjih 2 meseca gde ima po 5, 6 puta vise dnevno mi smo premasili i 70 posto, vise projurio i manje mrtvih nego sto se ocekivalo.. e sad ako je stvarno bio virus pandemiji je kraj, ako su testovi nepouzdani onda ima da se vrti nanovo i nanovo gde ce premasiti i broj stanovnika.. ne mozemo gledati spanski grip, tada su se ljudi 30 do 50 puta manje kretali i bili u kontaktu zato je virtuelnost bila par godina, ovde u danasnje vreme moze se meriti u mesecima pa cak i danima.

  2. Kakav bre virus Gospodine Nestorovicu ovde se radi bioloskom oruzju o otrovu nalik na zmijskom otrovu koji isto deluje potpuno…Bol u stomaku u glavi mucnine zgrusavanje krvi sto prerasta u komplikaciju da pluca ostaju bez kiseonika NE LAZITE NAROD VISE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend