ДРАМА KОД МАЛОГ ЦРНИЋА: Центар за социјални рад бесправно и без основа отео дете ратном ветерану!
илустрација: Профимедиа

ДРАМА KОД МАЛОГ ЦРНИЋА: Центар за социјални рад бесправно и без основа отео дете ратном ветерану!

Данас је Центар за социјални рад Мало Црниће одузео малолетно дете (5) породици Топавловић из села Аљудово због наводне лоше материјалне ситуације.

Kако су наши саговорници објаснили, иако је правни заступник “Двери” Марко Ђурђевић, који бесплатно заступа породицу Топавловић, јуче поднео тужбу Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу, и самим тим Центар за социјални рад Мало Црниће требало је да обустави цео поступак док суд не уважи поднету тужбу, данас су под пратњом полиције запослени из Центра за социјални рад Мало Црниће бесправно и без основа на силу отели петогодишње дете.

Иначе, Аљудово је Влашко село, а како тврди наш саговорник: – Породица Топавловић јесте да је сиромашна породица у селу и примају социјалну помоћ, али то је породица која не заслужује да им се дете одузме, а Центар је заправо све учинио да тако буде. Отац одузетог детета је ратни ветеран који је био рањен 99 године на Kосову бранећи своју државу од НАТО агресора, а та иста држава данас му је одузела дете због наводне лоше материјалне ситуације – каже наш саговорник, и додаје да отац одузетог детета Жељко Топавловић, поред социјалне помоћи коју прима од државе, увек ради заједно са својим старијим сином као надничар.

Из Центра за социјални рад смо покушали да добијемо одговоре на питања због чега је тачно дете одузето породици Топавловић и шта је све потребно да им се њихово малолетно дете врати. Питали смо и да ли је Центар помогао породици да побољшају услове живота с обзиром да по њиховом мишљењу породица Топавловић живи у лошим материјалним условима.

Међутим, уместо одговора на ова питања, Центар за социјални рад у Малом Црнићу нам је образложио опште услове и критеријуме из закона по којима се деца измештају из биолошке породице, не поменувши ни у једном делу случај породице Топавловић којој су само пре три сата одузели дете.

Tpknews.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Седми пут пешке из Крагујевца до Београда да би вратио своју децу у породични дом! (видео)

Седми пут пешке из Крагујевца до Београда да би вратио своју децу у породични дом! (видео)

Kрагујевчанин Ђорђе Јоксимовић, чије су три кћерке смештене у хранитељску породицу, седми пут је кренуо …

НАРОД СПРЕМА РЕВОЛУЦИЈУ – Поново протест на Kарабурми: Грађани траже казну за судију

НАРОД СПРЕМА РЕВОЛУЦИЈУ – Поново протест на Kарабурми: Грађани траже казну за судију

Грађани Kарабурме и вечерас протестују у Улици Маријане Грегоран, на пешачком прелазу где је страдао …

6 Коментара

 1. Nekada su decu krali odmah po rodjenju, jos u porodilistu.
  Ovi su se osilili, pa centri za socijalni rad sprovode u delo “danak u krvi”. Koliko je u interesu deteta da bude izmesteno iz bioloske porodice, tj. prodato ko zna kome, umesto da drzava pomogne i poboljsa uslove zivota.
  I, odkud odjednom tolika briga za siromasnu sitnu decu? Veoma je indikativno!!!

 2. U ovakvim slučajevima nije čudo ako bi letele glave.
  Eto ti tvoja domovina.
  I opet ratuj za nju.
  Najgore je što smo svi na neki način naučeni da volimo svoju otadžbinu, a onda se neka mafija nađe na čelu te države sa kojom se identifikuje(država to sam ja), koja te proglasi neprijateljem ako NJIH ne voliš.
  Otadžbinu volim, ali sve njezine štetočine mrzim iz dna duše i mislim da taj korov treba uništiti, ili će on nas.
  A već je uveliko uspeo.

 3. Невоља је у томе што се отимају Српска деца, из датог разлога. Мали Роми неадекватно обучени, на улицу изведени за чији рачун сами Бог зна, изложени временским приликама, бришу стакла , просе на раскрсницама, и гле чуда нико не види злоупотребу те деце, занемареност од родитеља, па чак и друштва.- Продају их родитељи, подводе, министар Ђорђевић као заливен ћути, Центри за социјални рад, не помишљају да се збрину та деца, да се склоне са улице… Ратном ветерану, који живи од социјалне помоћи(она је таква, да државна установа учесник у процени, сматра да није довољна ѕа живот) отимате дете, срам вас било. Буздованчина звана министар се није удостојио да прими Ратне ветеране када су протестовали више месеци у Пионирском парку, али гле отимају његове фаланге њихову децу, за то има куражи…. Задње је време дошло, држава више никога не штити, па вам то даје за право да по систему баба Цоке узмете ствар у своје руке…..

 4. SVETO I NEDODIRLJIVO JE PRAVO NA SAMOODBRANU; sebe i svoje porodice, pogotovo dece, a sekirce je najbolje za to.
  nikakvi satanisti, nikakvi uzurpatori, tirani, niti zakoni tu ne vaze, jebem li vam sve zivo i mrtvo, dotumarali mafijasi.
  dovode nas korak po korak do polozaja roba i dresiranog majmuna u cemu iucestvuju gotovo svi ti sa diplomama, posebno oni sa kupljenim; neko treba da radi a neko od dzabaluka da zivi, ne bi trebalo da moze.
  najbolji primer su akademici, placeni da cute, da stampaju neka bedna pisanija na artiji koja ni njih ne moze da prezivi a doprios kulturi nikakav, umsto lanaca i konopca i bukagija izmisljaju kamere, mreze, vakcine i bombe.
  umesto da odlucuju oni o pravcu razvoja zemlje a ne da samostalno odlucuje o tome neki maloumni idiot i opasni pshopata koji za to nije ini ovlascen.
  i divlji zverovi brane svojiu mladuncad, samo lavovi jedu svoju i tudju decu a to ni ludi pop miroslav nikako da shvati.
  da imam snage nasao bih ja onoga sto je meni uzeo dete u porodilistu a i one koji su ucestvovali u tome ili znali za to i tolerisali.
  dok neko ne ostane bez ruku i nogu nema osvete, pa da se do kraja zivota kaje za to sto je ucinio.
  samo onaj kome su oteli dete zna sta majke i ocevi osecaju i prozivljavaju.
  samo vi cutite i cekajte na flasu otrovnog zitina i kilo brasna punog rakotvorne budji, umestoda takve sacekate sa metalnom sipkom.
  uzor vam je magarac koji pojeba pola beograda, zena vise no u haremu turcina, lopovcina, razbojnik , lazov i komunisticka svinja.

 5. и као што рече народни песник: сваки свога убијте субашу!

 6. i bulju mbasu, zapovednika janjicarskog, iz bosne dotumaralog i dahiju i kabadahiju, ker im gubavi. jebo mamu.
  ti njega lebom a on, sorta kereca, tebe zlom i kamenom.
  izdade nas i ludi pop miroslav, brdjanin iz vidove, sluga majmuna i satane.
  sto ruke, jezika i lap-top ima mora osut paljbu na tudjina i pogana serva, ako nije zena i guzicar, supak meraklija.
  zar da gori od cara iroda, od nerona, gaja lucija vera il cara bokase, majmun, magarac i vepar upravlja nasim zivotima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *