fbpx
фото: Курир, З. Шапоњић

Драматично у Србији: Куће и путеви под водом, ванредна ситуација у осам општина (ФОТО, ВИДЕО)

4
(1)

Начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Горан Николиц́ изјавио је да је због изливања река и поплава најкритичније стање за сада у Љубовији и Гучи, јер је у раним јутарњим сатима било јаке кише.

фото: Курир, З. Шапоњић

Николић каже да је у Лозници, Крупњу и Осечини, где је синоћ било најкритичније, сада боља ситуација јер је вода почела да опада, а стање се смирује.

Расте ниво река

РХМЗ упозорава да ће водостај на сливовима Колубаре и Јадра са притокама, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици, као и на горњем току Западне Мораве и данас бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа, а на Јасеници и Кубршници са достизањем упозоравајућих нивоа.

У Љубовији је река Љубовиђа поплавила око 700 домаћинстава, а 70 породица је евакиусано. Порушена су два моста, а угрожено је још пет.Председник општине Милован Ковачевић каже за РТС да су имали тешку ноћ, као и да су због велике количине кише неки насипи попустили. „Сва механизација и грађанство су били ангажовани, међутим неки насипи нису издржали тако да је дошло до изливања воде“, каже Ковачевић.

Навео је да су морали да искључе и магистрални водовод, па је цела општина вез воде. ЕПС је превентивно искључио и струју за педесетак домаћинстава у центру места.

Обуставе саобраћаја због изливања река

Према информацијама јавног предузећа „Путеви Србије“, обустављен је саобраћај на следећим путним правцима због изливања река: Ибарска магистрала, деоница Чачак-Горњи Милановац, место Млаковац, обустава саобраћаја услед изливања реке Деспотовице.

– Ибарска магистрала, на делу код кружног тока Дићи, успорено одвијање саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Дићи-Бојковци, обустава саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Латковић-Љиг, обустава саобраћаја услед изливања реке Љиг.

– Грачаница – Љубовија у месту Љубовија (код мотела), обустављен саобраћај због изливања реке Љубовиђа и урушавања моста.

Вестионлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Електронски надзор у Србији – Велика братија

4.8 (5) Први запаженији сајбер напади у Србији, за које постоји сумња да их је …

УЗУРПИРАНА Скупштина нема председника, ЗАБРЊИЧЕНА СТОКА чека Вучића

3.6 (7) Два дана пре истека законског рока, конституисан је нови сазив Народне скупштине. Дочекана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *