„ДС је извор сецесионистичких идеја у Војводини“

0
(0)

Министар пољопривреде Србије и функционер владајуће Српске напредне странке Горан Кнежевић оптужио је опозициону Демократску странку да је носилац сецесионистичких идеја у Војводини и навео да државна земља неће бити продата странцима.

„Носиоци сецесионистичких идеја су челни људи ДС-а у Војводини, а не (лидер ЛСВ) Ненад Чанак и неке маргиналне политичке групе, како се то представља јавности“, рекао је Кнежевић за београдске Вечерње новости.

Кнежевић је био челник ДС-а у Војводини и градоначелник Зрењанина када је 2008. године ухапшен под оптужбом за злоупотребе у додели земљишта и у међувремену је прешао у СНС, а пред Специјалним судом недавно је ослобођен оптужби.

Кнежевић је, поводом најава да би СНС могао да смени градску власт у Београду на челу с градоначелником Драганом Ђиласом, рекао да је очигледно да Београдом може да се управља ефикасније.

„Лично мислим да би требало организовати ванредне локалне изборе у читавој Србији 2014. године, како бисмо ушли у далеко нормалнији политички ритам од оног који намећу избори на свим нивоима у исто време“, рекао је Кнежевић.

Упитан да ли ће на основу посла са Уједињеним Арапским Емиратима шеици постати власници српске земље, Кнежевић је одговорио да државна земља није на продају, а да „спекулације пласира опозиција преко својих медија“.

„Уколико се реализује аранзман са Емиратима, страни инвеститор ће преузети удео у власништву пољопривредних предузећа која су у стечају или реструктурирању, а заузврат ће значајна средства уложити у системе за наводњавање“, прецизирао је Кнежевић.

Помоћ аграру за 100 дана – 150 милиона евра

Кнежевић је навео да укупна вредност ванредне помоћи аграру коју је Влада Србије обезбедила у првих 100 дана свог мандата, износи више од 150 милиона евра, што је, како је рекао, највећа државна помоћ пољопривреди у последњих 25 година.

Министар пољопривреде је истакао и да „сам Споразум о стабилизацији и придруживању (са ЕУ) не наноси штету“, него штета може настати због погрешно процењених рокова, о којима се у преговорима договорила претходна, како је рекао, „еврофанатична власт“.

 

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kад кловн забавља народ, то је комедија. Kад кловн влада народом, то је трагедија

4.8 (13) Kад кловн забавља народ, то је комедија. Kад кловн влада народом, то је …

Економски судар САД и Кине у Србији

5 (3) Доласком Америчке развојне финансијске корпорације (ДФЦ) у Београд, наша земља дефинитивно постаје економски …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *