Думановић: БИА пријавом потврдила да дели нарко новац са СНС

Думановић: БИА пријавом потврдила да дели нарко новац са СНС

Безбедносно-информативна агенција поднела је кривичну пријаву бившег полицајца Милана Думановића јер је у емисији “Утисак недеље” рекао да БИА и Српска напредна странка (СНС) деле новац од дроге, а он за Нова.рс каже да га још увек нису звали из тужилаштва поводом тога. Истиче да стоји иза сваке своје речи и тврди да владајућа Српска напредна странка (СНС) и БИА деле новац од шверца дроге, додајући да ће доказе показати онда када се промени режим и када се инситуације ослободе канџи владајуће партије.
Због тешких оптужби које је изнео у „Утиску недеље“ против њега је кривичну пријаву поднела БИА, а то је, како тврди, доказ да је погодио у срж.

„За сад ме нико није позвао, никакав позив нисам добио у вези саслушања. Колико сам схватио, они су поднели основном јавном тужилаштву пријаву, која је код њих на раду. Шта ће они урадити, не знам. Морам да напоменем да је тужилаштво требало да поднесе пријаву, јер је код нас уведене тужилачка истрага, а да онда полиција и БИА прикупе информације. У мом случају то је учинила БИА, а занимљиво је да се она скоро никад не оглашава на овакав начин када се о њој говори, тако да ми се чини да сам погодио у центар“, каже Думановић.

Истиче да је овакав потез понижавајући за једну такву безбедносну службу.

„Поприлично чудна ситуација и потез, за такву службу, понижавајући. Такође, у пријави стоји да сам је покушао да изазовем панику и неред, иако не постоји кривично дело покушај. Међутим, чини ми се да нисам изазвао панику у друштву, већ у БИА“, каже он и додаје да то довољно говори о томе да ли прича истину.

Бивши полијаца истиче да стоји иза сваке речи, односно да СНС и БИА деле новац од шверца дроге, а како тврди, главни доказ је „Јовањица“.

„Највећи доказ је „Јовањица“, тамо су подигнуте оптужнице против радника на „Јовањици“, а који су и радници БИА. Они су тамо били на радном задатку, па би било добро да БИА објасни одакле тамо њихови радници, који су примали плату и у Безбедносно-информативној агенцији, односно ко их је послао. То је прави доказ и треба сачекати шта ће све током суђење испливати. Имамо везу између окривљеног Предрага Колувије са Српском напредном странком, затим сада оптужене припаднике безбедносних служби, мислим да је то довољан показатељ споне о дроги о којој говорим“, каже Думановић.

Истиче и да је неопходна смена режима и ослобођање инситуција из канџи СНС да бисмо разооткрили све ове афере. Ипак, бивши полицајац осврнуо се и на то како је уопште дошло до откривања „Јовањица“, односно највеће плантаже опојне дроге у овом делу Европе, додавши да је то последица сукоба између тада министра полиције, сада одбране, Небојше Стефановића и председника Србија Александра Вучића унутар СНС.

„Српска напредна странка функционише са неким методима који су карактеристични за организовану криминалну групу. У једном тренутку ће поново доћи до сукоба између Вучића и Стефановића, као што је то случај у аферама „Крушик“ и „Јовањица“. Дакле, „Јовањица“ не би ни била покренута да није добијена нека политичка воља, односно да оперативци УКП Београд нису то покренули. А да би то покренули, они су морали да имају подршку некога, претпостављам да је била подршка од стране Небојше Стефановића“, каже Думановић.

Сада је наступило неко примирије између Вучића и Стефановића, које и једној и другој страни иде у прилог, али ће засигурно доћи до нових кошкања и афера.

„Да би се приложило било шта од доказа, мора да постоји поверење. Пошто институције немамо, првог тужиоца нема годинама, ви данас немате коме да приложите доказе, а да се по њима поступа. Доказе о свему што причам приложићу једино онда онда се промени власт, односно када Српска напредна странке више не буде на власти, а ја будем тамо где би требало, у МУП“, каже бивши полицајац.

Он се у разговору за Нова.рс осврнуо и да случај некадашње државне секретарке МУП Дијане Хркаловић, која се доводи у везу са прислушкивањем председника Србије, затим деловањем криминалне групе вође навијача Вељка Беливука, али и бројним другим.

„Хркаловићева би требало да одговора за све што се дешавало док је она била у МУП. Међутим, то се неће десити док је СНС на власти. Њено ћутањем протеклих месеци је покушај да јавност заборави на њу“, каже Думановић.

Подсетимо, Думановић је недавно истакао и да све институције безбедности које су функционисале, 2014. године добијају на кључним местима људе који немају додирних тачака са безбедношћу, међу којима је издвојио и примере Братислава Гашића који се сада налази на челу БИА, а потом и Небојше Стефановића који је био министар полиције, а сада одбране.

Тако је указао и на чињеницу да се Горан Папић, блиски сарадник Стефановића, налазио на месту заменика начелника УКП, иако је завршио трогодишњу школу за месара у Прибоју, али и да је, како је рекао, последњу годину купио и после пет година “као завршио факултет”.

нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Братислава Гашића из БИА враћају у Владу Србије а на чело БИА доводе Хрвате

Братислава Гашића из БИА враћају у Владу Србије а на чело БИА доводе Хрвате

Безбедносно-информативне агенције (БИА), спрема се смена, али на боље место. Kако незванично сазнаје Нова, није …

Шапић човеку на самрти узео локал за сићу, па на његово име дивље зидао

Шапић човеку на самрти узео локал за сићу, па на његово име дивље зидао

Да актуелни председник општине Нови Београд Александар Шапић испуњава све услове и стандарде политичке странке …

Један коментар

  1. Juzna Kolumbija. Dokle cete vise trpiti teror tih kriminalaca na vlasti ne samo u Srbiji nego na cijelom Zapadnom Balkanu? Motke u ruke ako zelite sacuvati svoje zivote i zivote svoje djece. Dokle cete im dopustati da vas unistavaju i pate?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *