fbpx

Два пута реновирана „гранитна коцка“ на Тргу Републике се буквално распада (фото, видео)

4.9
(33)

Два пута реновирана лажна гранитна коцка којом су Горан Весић и аустријски Страбаг реновирали београдски жТрг Републике се само пар недеља после свечаног отварања Трга републике и двоструког препакивања данас буквално распада. Поменута гранитна коцка која се данас буквално распада није од гранита како је прописивао тендер већ је реч о обичном бетонским коцкама на које је залепљења танка гранитна покривка која је на бетонске коцке залепљена силиконом. Београђани су из буџета платили гранитке коцке које су требало да буду 20 пута 20 цм а добили су бетонске коцке на којима су силиконом лепљене камене плочице. Разлика у цени између квадрата гранитних коцки и оних ливених од бетона са залепљеном плочицом на њима је огромна и питање је само у чијем је џепу завршила та разлика у цену  за коју је опљачкан град Београд и његов буџет.

Ово је расписаним тендером тражено и плаћено. Квадрат гранитних коцки величине 20 пута 20 цм

Што је најгоре те лажне гранитне коцке за залепљеном плочицом коришћење су на многим пројектима реновирања улица у Београду а не само приликом реновирања Трга Републике. Реч је о класичном криминалу и корупцији и крајње је време да се надлежно Тужилаштво позабави њиме јер је више очигледно да су у тај криминал у коме је опљачкан буџет града Београда умешани они који су расписивали тенедере у којима је аустријска фирма Страбаг користила лажне бетонске коске уместо тендером прописаних и плаћених гранитних. У тај криминал и корупцију су поред аустријске фирме Страбаг која те радове изводу умешани и надзорни органи града Београда који су требали да се старају о томе да материјали који је прописивао расписани тендер буду и коришћени а не да се уместо гранитних коцки користе виешструко јефтиније бетонске коцке лепљене силиконом које се данас на очиглед читавог Београда распадају.

Ове бетонске коцке су постављене широм Београда уместо тражених и плаћених гранитних


Милинко Милинчић, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НАПРЕДНА НАРКО БАНДА УЗУРПИРАЛА СКУПШТИНУ! Ова говеда сте требали да водите на испашу а не да их доводите у Београд (видео)

5 (2) Понедељак 03.08.2020., посланици дали заклетву режиму Александра Вучића. Док је полиција хапсила политичке …

Пао ти извоз и увоз за више од трећине, продаја горива за половину а порасли буџетски проходи?! Ајде не сери…

3.3 (12) Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су приходи за јул у …

2 Коментара

  1. Bruku na pločicama na Trgu republike u sred Beograda Vesiću je bezobrazno smestio Đilas ili opozicija, оn је dosta tu naivno natrčao kao vo na led. Vesić je otvorio gradilišta u celom Beogradu, usporio saobraćaj ili ga ukinuo, a to mu smešta DS, odakle je brzometno preleteo u SNS i sada, ni kriv ni dužan, ne može bezbrižno da spava и да стигне свуда. Najbolje je, kada Vesić izvodi radove, opoziciju pohapsiti. Vesić i njegovi mentori treba da znaju da se radovi izvode po projektu, a izvođe ih stručni ljudi, a pare mogu da uzimaju svi. Vesić je stručam za galamu i slikanje, tako ga naučili svojevremeno demokrate, koje sada ne može da ih smisli. Ovaj dodatni trošak ipak će platiti penzioneri, jednostavno, izgubiće se milostinja od ljudski obećanih 5000 rsd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *