Двери и Здрава Србија потписале споразум о заједничком политичком деловању

0
(0)

Лидери Покрета Двери Бошко Обрадовић и Здраве Србије Милан Стаматовић данас су потписали споразум о заједничком политичком деловању чији је циљ мирна смена актуелне власти.

Обрадовић и Стаматовић су после потписивања истакли и да је данас почело стварање патриотског опозиционог фронта који је отворен за све странке, синдикате и удружења грађана који деле исте вредности.

На конференцији је наглашено и да су предстојећи београдски избори, као и избори у још десет локалних самоуправа прва прилика за заједнички наступ и почетак смене „накарадне власти“.

„Обавезујемо се на заједничку сарадњу у борби за смену актуелне републичке власти и стварање широког народног опозиционог фронта који треба да изађе на следеће изборе на свим нивоима“, рекао је лидер Двери.

Обрадовић је навео и да је данас велики дан за опозициону сцену јер се, како је навео, ради о првом, после много година укрупњавању опозиције.

„Ми долазимо из унутрашњости, из западне Србије и то њеног непокретног дела где Српска напредна странка нема апсолутну власт“, рекао је он изразивши уверење да ће тако бити и у целој Србији.

Обрадовић је рекао и да се Двери и Здрава Србија залажу за исте националне вредности – очување Косова и Метохије у саставу Србије, ближу сарадњу с Русијом и да су против уласка у ЕУ и НАТО.

„Наше јединствено је потпуно“, рекао је он, истакавши да сарадња неће бити могућа са онима који под фирмом опозиције сарађују са СНС.

У том контексту поменуо је Демократску странку и њеног лидера Драгана Шутановца, истакавши да Двери и Здрава Србије не желе да после смене режима Александра Вучића на власт дође „гори Вучић“.

Стаматовић је рекао да Здрава Србије као ни Двери никада нису кокетирали са Вучићем и да им је то предност.

Навео је да их власт, као и све који другачије мисле назива криминалцима, вређа и дискредитује на разне начине и истакао да их то неће уплашити.

„Не желимо да мењамо власт на улици већ на изборима“, рекао је Стаматовић који је позвао све странке на сарадњу у вези обезбеђивања фер и демократских услова за изборе.

Он је навео и да бирачки спискови морају бити проверени и сређени, а медији слободни као и да је неопходно да Вучић престане да злоуптребљава државне институције.

Оштро је критиково економску политику владе, истакавши да Србија нема службу за заштиту националне економије.

Навео и да општина Чајетина није могла да добије ни дозволу за изградњу панорамске гондоле а камоли неку субвенцију док страни инвеститорима немају с тим никвих проблема.

„Борићемо се да заштитимо домаће пољопривредне произвођаче и раднике“, рекао је Стаматовић.

Двери и Здрава Србије су принципе заједничко политичког деловања сублимирали у преображењску декларацију од 15 тачака.

„Ми смо српски родољуби и заштита српског националног и духовног идентитета као и српских националних и државних интерса, за нас је увек на првом месту“, једна је од тачака те декларације.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Двери: Декларација о лустрацији

5 (4) Главни одбор Српског покрета Двери је у суботу, 1. фебруара 2020. године, донео …

Полиција у Нишу привела потпредседницу Двери због петиције за ослобођење Александра Обрадовића (видео)

0 (0) Потпредседник Двери проф. др Тамара Миленковић Kерковић са саборцима приведена у полицијску станицу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend