fbpx
Насловна / Србија / Политика / Двери остале без посланичког клуба

Двери остале без посланичког клуба

Посланичка група Двери више не постоји у Скупштини Србије, јер су, из њега иступили Срђан Ного и Зоран Радојичић, а раније је из тог посланичког клуба изашао је и Миладин Шеварлић.

Да је посланичка група званично расформирана наводи се и на сајту парламента на коме су Дверјани, Марија Јањушевић, Драган Весовић, Иван Kостић и Бошко Обрадовић наведени као посланици који не припадају ни једном посланичком клубу. Потврду те информације за сада нисмо добили и из самог Покрета Двери.

Посланик Срђан Ного избачен је из Двери пре два месеца због, како је наведено,“континуираног деловања супротно донетим одлукама највиших органа Покрета“, чиме је грубо прекршио Статут. Дисциплинска комисија закључила је да су деловање Срђана Нога и радње које је предузимао у блиској прошлости „озбиљно угрозиле углед Покрета, урушиле основне програмске идеје и биле супротне одлукама највиших органа Покрета“.

Зоран Радојичић избачен почетком априла уз образложење да је „деловао у оквиру фракције ради преузимања странке мимо процедуре која је прописана Статутом“. Радојичић је по избацивању из странке рекао да га нико није звао на седницу на којој се говорило о његовом избацивању, иако је и сам члан Председништва Двери. Kазао је да је и више него очигледно да је циљ да се из покрета искључе сви који не мисле као Бошко Обрадовић пре унутарстраначких избора у јуну.

Разлика између самосталних посланика и посланика који су чланови неке од посланичких група јесте у времену за расправу на пленарним седницама. Самостални посланици имају право да говоре свако по једном, до пет минута, немају право да буду чланови скупштинских одбора са правом гласа, док посланици који су део посланичке групе имају више времена за распаву о закону, а добијају и могућност да сваког уторка и четвртка постављају питања влади.
Према Пословнику Народне скупштине, посланичку групу може формирати најмање пет посланика исте или различитих странака, који не могу истовремено бити чланови и неког другог клуба.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић преко Ђиласа и Обрадовића избацио Срђана Нога из Двери

Дисциплинска комисија Двери завршила је дисциплински поступак који је покренут против Срђана Нога због континуираног …

Бошко Обрадовић: Против Срђана Нога је покренут дисциплински поступак

„Против Срђана Нога је покренут дисциплински поступак због вишемесечног континуираног кршења одлука врха покрета. О …

Један коментар

  1. Samo vi terajte komendiju dok nam zemlja propada, deca umiru jer drzava „nema para“ a narod izbacuju iz stanova i kuca!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *