Двери: Расим Љајић треба да поднесе оставку јер крши закон и лобира за ГМО

0
(0)

СРПСКИ покрет Двери тражи од Расима Љајића да поднесе оставку на место министра за трговину, туризам и телекомуникације због скандалозне изјаве да „једемо увозно месо животиња које су храњене ГМО сточном храном“.

Ово је јавно признање министра да власт крши Закон о ГМО који забрањује увоз генетски модификованог семена и хране, односно да се ништа не чини да се стане на пут овој незаконитој трговини. Вечити министар Љајић у истој изјави чак предлаже да се овакви производи обележе како би грађани знали шта купују, чиме се директно заложио за кршење закона и слободан увоз хране која садржи ГМО.

Расим Љајић је на тај начин постао ГМО лобиста у Влади Републике Србије, који директно ради на штету наше прехрамбене безбедности, српске пољопривреде, заштите животне средине и здравља грађана Србије.

Дозволом увоза ГМО семена и хране у Србији затровали бисмо своју животну средину и уништили перспективу Србије у производњи здраве, органске хране. Постали бисмо зависни од страног ГМО семена који производе искључиво велике мултинационалне компаније, док би наша семенска индустрија била убијена, а здравље становништва доведено у питање.

Сада је већ сасвим јасно да нова Влада планира да либерализује постојећи Закон о ГМО и дозволи увоз, производњу и трговину ГМО семеном и храном. Ово је услов за улазак у Светску трговинску организацију, што је опет услов за улазак Србије у ЕУ, чиме ће ово постати само још један у низу уцена и притисака из Брисела, а све на штету српске привреде и грађана Србије.

С обзиром да је 127 скупштина градова и општина у Србији донело декларације којима су једногласно изразили да не желе ГМО на својој територији – ово је и основно демократско питање. Расим Љајић и Вучићева Влада немају право да одлучују о овом питању без народног изјашњавања.

Никада се у предизборној кампањи СНС и њени сателити нису заложили за ГМО, па не могу ни сада после избора да то на силу спроводе мимо воље народа који је у апсолутној већини против ГМО.

Ако не верујете – распишите референдум!

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДЕБИЛИЗАМ! Државни секретар МУП-а Миличковић са напредњацима свечано отворио паркинг у Раковици

4.9 (8) За време ванредног стања услед снажног налета коронавируса од ког десетине грађана свакодневно …

Главни државни тужилац Хрватске поднео оставку због чланства у масонима

5 (4) Главни државни тужилац Хрватске Дражен Јеленић саопштио је вечерас да подноси оставку пошто …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend