Двери: Расим Љајић треба да поднесе оставку јер крши закон и лобира за ГМО

Двери: Расим Љајић треба да поднесе оставку јер крши закон и лобира за ГМО

0
(0)

СРПСКИ покрет Двери тражи од Расима Љајића да поднесе оставку на место министра за трговину, туризам и телекомуникације због скандалозне изјаве да „једемо увозно месо животиња које су храњене ГМО сточном храном“.

Ово је јавно признање министра да власт крши Закон о ГМО који забрањује увоз генетски модификованог семена и хране, односно да се ништа не чини да се стане на пут овој незаконитој трговини. Вечити министар Љајић у истој изјави чак предлаже да се овакви производи обележе како би грађани знали шта купују, чиме се директно заложио за кршење закона и слободан увоз хране која садржи ГМО.

Расим Љајић је на тај начин постао ГМО лобиста у Влади Републике Србије, који директно ради на штету наше прехрамбене безбедности, српске пољопривреде, заштите животне средине и здравља грађана Србије.

Дозволом увоза ГМО семена и хране у Србији затровали бисмо своју животну средину и уништили перспективу Србије у производњи здраве, органске хране. Постали бисмо зависни од страног ГМО семена који производе искључиво велике мултинационалне компаније, док би наша семенска индустрија била убијена, а здравље становништва доведено у питање.

Сада је већ сасвим јасно да нова Влада планира да либерализује постојећи Закон о ГМО и дозволи увоз, производњу и трговину ГМО семеном и храном. Ово је услов за улазак у Светску трговинску организацију, што је опет услов за улазак Србије у ЕУ, чиме ће ово постати само још један у низу уцена и притисака из Брисела, а све на штету српске привреде и грађана Србије.

С обзиром да је 127 скупштина градова и општина у Србији донело декларације којима су једногласно изразили да не желе ГМО на својој територији – ово је и основно демократско питање. Расим Љајић и Вучићева Влада немају право да одлучују о овом питању без народног изјашњавања.

Никада се у предизборној кампањи СНС и њени сателити нису заложили за ГМО, па не могу ни сада после избора да то на силу спроводе мимо воље народа који је у апсолутној већини против ГМО.

Ако не верујете – распишите референдум!

(саопштење Српског покрета Двери)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јерменска војска не одустаје од захтева за неопозиву оставку премијера Пашињанина

Јерменска војска не одустаје од захтева за неопозиву оставку премијера Пашињанина

4 (1) ОСТАВКУ Никола Пашињана затражио је и командант Трећег армијског корпуса јерменских оружаних снага …

Породице несталих Срба са Космета од председника САНУ захтевале да повуче изјаву о независности КиМ!

Породице несталих Срба са Космета од председника САНУ захтевале да повуче изјаву о независности КиМ!

5 (3) НИКО живи ни у сну не би пожелео да се суочи са драмом …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend