Двојица радника Глутина најавила самоубиство

0
(0)

РАДНИЦИ Ветеринарске установе Глутин из Падинске Скеле „наоружани“ говеђим костима и лобањама, пиштаљкама и шерпама протестовали су у среду испред Владе, тражећи минималне зараде које им нису исплаћене још од јула. Међу њима су и двојица који јавно најављују самоубиство.

– Спалићу се данас у пола једанаест. Озбиљан сам – каже смркнуто Миле Чавић. – У дуговима сам до гуше, немам више ни за храну. Немам чиме да купим лекове болесној мајци, а на заказану операцију не могу да одем, јер више немам ни здравствену књижицу.

Пошто доприноси нису уплаћени, каже Чавић, чак и да узме радну књижицу не може да се пријави на биро.

Његов колега возач Милош Ковачевић каже да му је остало мање од две године да испуни услове за пензију, али не верује да ће је дочекати.

– Написао сам опроштајно писмо, да колегу возача не гризе савест кад се бацим под точкове – каже Ковачевић. – Уз тестамент носим и рачун за струју коју не могу да платим. Живим сам и више нико неће да ми позајми новац, јер знају да немам од чега да вратим.

За разлику од већине протеста овде је и директор стајао у групи очајника.

– Суд за прекршаје непрестано ми изриче казне јер нисам уплатио порезе и доприносе – каже директор Рајко Чутурило. – Рекао сам судији да немам чиме да плаћам казне јер ни сам не примам плату и немам доприносе, а она је одговорила да ме разуме, али да је закон јасан. Имам 60 година а издржава ме отац пензионер старији од 80 година.

ОСТАЛИ САМО ЗИДОВИ

ГЛУТИН је некада био највећа кафилерија у Србији која је сакупљала и прерађивала животињске остатке из 52 кланице.

– Једном је неуспешно приватизован, а онда нас је држава узела – каже Милојко Котлајић, члан управног одбора. – Међутим фирма је због неизмирених дугова за гас 2005. стала с радом, а затим јој је због застареле технологије забрањен рад.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За време досадашње владавине Вучића и СНС само у Београду извршена 53 мафијашка убиства, 2 решена

5 (3) Бивши шеф посланичке групе Савеза за Србију у Скупштини града Београда написао је …

НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕГ ТАПШАЧА Марко Ђурић ће бити нови амбасадор Србије у САД

0 (0) Актуелни директор Канцеларије за Косово и Метохију биће нови амбасадор Србије у Вашингтону, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *