fbpx

ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА! Фирма Бекамент дигла у ваздух врх планине Венчац! (фото)

0
(0)

Зелени покрет Србије упозорио је данас да фирма Бекамент минирањем врха планине Венчац и њеним „неконтролисаним ископавањем“ доводи до еколошке катастрофе у целој Шумадији.“

До врха Венчаца (некад на надморској висини од 658 метара) још увек води стаза, али уместо врха на планини зјапи рупа. Највиша тачка онога што је остало нижа је од некадашњег врха за цела три метра, и ако је веровати ГПС уређају, налази се читавих тридесет метара даље. Тамо где је некада био камен око кога су поносно позирали шумадијски планинари, сада је празнина“, наводи се у саопштењу.

Зелени покрет Србије оценио је да убрзано нестајање планине Венчац почиње давањем дозволе за ископавање мермера и камена фирми Бекамент из Аранђеловца и да се тада „може видети како планина Венчац убрзано нестаје“.

„До пре свега неколико година, врх Венчаца био је потпуно обрастао шумом, крајње неугледан али сасвим питом у својој неуређености, можете само замислити каква штета настаје у природи нестајањем читаве једне планине“, истакао је тај покрет.

Мондо.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дилери децу воде у смрт

0 (0) Шта нам радите с децом? То питање поставили су огорчени грађани Аранђеловца на …

Аранђеловац: Протест због огромног броја нарко дилера (видео)

0 (0) После трагичне смрти 15-годишње девојчице која је на кућној прослави узела дрогу екстази, …

2 Коментара

  1. Срби немају еколошку свест нажалост и зато пропадамо. Свака власт је све бесловеснија и уместо да описмени народ она га подстиче ћутањем или чак и одобравањем на дивљачко понашање према природи.

  2. После ове напредне пошасти, у Србији неће остати ни камен на камену. Уништиће и
    упропастити апсолутно све чега се дохвате.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *