fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Експерти из ЕПС-а преплату за струју рачунали напамет

0
(0)

ПОТРОШАЧИ који су преплатили задужења за електричну енергију поново имају проблем, јер нигде на новом рачуну нема ставке која вишак новца и доказује! У електродистрибуцијама кажу да су преплату зарачунали и умањили ново дуговање, али су то њихови системи урадили – напамет, јер на рачуну нема обавештења о висини преплате. Тако су грађани приморани да сами рачунају да ли су оштећени и за колико.

Августовски рачуни за струју направили су нове гужве на шалтерима дистрибуција и чекање и по 20 разговора да би се потрошачима јавио оператер у кол-центру. Мада у „Електродистрибуцији Србије“ кажу да су отклоњени проблеми са пребацивањем преплате на нове рачуне „ЕПС снабдевања“, просечан потрошач вишак новца – не може лако да пронађе.

– Наш систем је зарачунао преплату од прошлог месеца и умањио износ новог рачуна – кажу у „Електродистрибуцији Београд“. – Ипак, грађани нам се појачано јављају јер нема ставке која говори о том умањењу, већ је то аутоматски урађено.

РЕПРОГРАМ ПОСЛЕДЊА могућност ове године да неплатише измире старе дугове за струју траје до краја новембра, а досада је склопљено 54.329 репрограма, који су у касу ЕПС слили 2,6 милијарди динара. Чак 52.000 уговора су направљени са домаћинствима и то највише у „Електро Србији“.

Потрошачи који се ових дана јављају редакцији „Вечерњих новости“ кажу да, и када ставе дигитрон испред себе и одбију преплату са ранијих рачуна – рачуница се не поклапа за неколико динара. Наравно, на њихову штету.

У ЕПС-у су се припремили да ови и слични проблеми поново напуне шалтере, па су већ поставили додатни простор за рекламације, ако грађани примете било какве нелогичности и неправилности на рачунима за струју.

– Највише примедби грађана било је због гужви на шалтерима, пребацивања преплаћеног новца са старог на нови рачун за струју, као и немогућности плаћања картицама – рекао је Дејан Васић, директор „ЕПС снабдевања“. – Сада се притужбе тичу немогућности електронског увида у стање на рачуну и слање рачуна мејлом.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Уништавате реке, пљачкате народ и из буџета финансирате тајкуне и још сте поносни на то?!

1 (1) Министар рударства и енергетике Александар Антић рекао је данас да је у 2018. …

Зелени киловати повећали цену струје

5 (1) ЕПС има обавезу да инвеститорима који граде ветропаркове за ову годину исплати осам …

Један коментар

  1. Sramota kako nas kradu. Krse osnovno pravilo racuna. Tu se vidi staro stanje, novo stanje, zaduzenje za utrosenu el. energiju, preptlata i na kraju saldo. Za ovu su krive i drzavne sluzbe koje dopustaju da se pojavi u prometu ovakav racun, koji ne zadovoljava knjigovodesvenu formu racuna, a to je osnova svake ekonomije. Zato narode ustani i buni se protiv ovakvih zloupotreba! Organizujmo grupne potpise i prijave kod nadleznih inspekcijskih sluzbi da dovedu u red Eps i kazne pocinioce koji love u mutnom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *