fbpx

Експроприсана земља јефтинија од флаше пива

0
(0)

Мештани таковског села Ручићи, кроз чија имања пролази траса Коридора 11, не дозвољавају да се врши обележавање на деоници од Љига до Прељине, док се не реше сви имовинско-правни односи.

Они су незадовољни ценом од сто динара по квадратном метру, јер је земљиште истог квалитета у суседном селу Бољковци плаћано од 150 динара па навише. Због тога нико из Рудића неће да потпише уговор, већ шаљу петиције на разне адресе.

Како је рекао члан Савета месне заједнице Рајко Тодоровић накнада за експрописано земљиште треба да буде свугде иста, када је у питању категрија парцела. Он је навео да је „скупља флаша пива у кафани“, него накнада за земљиште и да је 17 мештана потписало петицију која је упућена свим структурама локалне самоуправе, предузећу Коридори Србије и Министарству финансија.

 „Имамо случај да се две парцеле истог квалитета граниче, а једна је плаћена 50 одсто скупље зато што се налази у другом селу, што је невиђена неправда. Свим силама бранићемо нашу земљу јер се појединцима изузима и два хектарта“, истиче Тодоровић.

Нечелница Општинске управе у Горњем Милановцу Горица Петровић, која је укључена у ове послове, каже да цену експрописаног земљишта утврђује Републичка управа јавних прихода. Она каже да се накнада за ово земљишсте не исплаћује из општинског буџета, те да општинске службе имају техничку функцију.

Према њеној оцени, незадовољни мештани морају добити адекватне одговоре због чега се тако поступа.

 

БЕТА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Широм Аустрије цена дизела пала на испод 1 евра

4.5 (2) Рат око цене нафте измедју Саудијске Арабије и Русије, као и криза око …

Колапс глобалног тржишта енергентима: Русија узвраћа ударац!

4.6 (8) И док се европски и светски лидери са великом муком боре против короновируса …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *