fbpx

Фејсбук и Твитер заглупљују

0
(0)

Фејсбук и Твитер  су створили генерацију људи који су опседнути сами собом. Реч је о особама које имају све слабију концентрацију, а све више жеље да, попут детета, константно другима показују шта су урадили.

Водећи светски научници, преноси „Дејли мејл“, дошли су до закључка да захваљујући Фејсбуку и Твитеру људи све чешће упадају у кризу идентитета, па се тако неретко понашају као мало дете које стално говори: „Мама, мама, види сам урадио“.

„Зашто би било кога занимало шта је неко јео за доручак? А људи буквално такве коментаре остављају на овим друштвеним мрежама. То јасно говори да су упали у кризу идентитета и да желе да буду нека врста мини јавних личности“, преноси „Дејли мејл“ изјаве професора Универзитета у Оксфорду. „Људима је важно шта ће други да мисле о њима и колико ће лајкова на Фејсбуку да добију. Као да више не живе у реалном свету.“

Стручњаци са Универзитета у Оксфорду установили су и да велики број „Интернет пријатељстава“, као и претерано коришћење компјутерских игрица, негативно утичу на мозак.

Установљено је и да људи данас имају све слабију концентрацију, све лошије се изражавају у вербалној комуникацији, имају све мање стрпљења и не гледају саговорника у очи, што је све последица „инстант комуникације“ коју промовишу Фејсбук и Твитер.

Крајем прошле године објављено је слично истраживање које је доказало да Интернет претраживач Гугл изузетно негативно утиче на мозак. Тако је аутор Николас Кар дошао до закључка да Гугл заглупљује људе, будући да корисницима превише помаже у решавању проблема, што знатно умањује способност за расуђивањем и доводи до површности.

 

Алтернативне Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Фејсбук за неколико минута остао без 110 милијарди долара

0 (0) Акције Фејсбука пале су за више од 18 одсто, чиме је у року …

Твитер ове седмице прославио 12. рођендан

0 (0) Први твит на свету освануо је 15. јула 2006. године и тада је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *