Финци траже острва од Грка

Финци траже острва од Грка

Зашто бисмо спасавали Грке који не желе да штеде него само траже новац, а не нуде поуздане гаранције да ће га вратити? Пишу то немачки па и други медији у Европи, али о томе је први пут проговорила и једна влада. НоваФинци траже острва од Грка финска влада, наиме, у старту је најавила да неће учествовати у кредитима за спасавање Грчке и других презадужених земаља еврозоне, ако се не промене услови тих зајмова.
“Убудуће Финска у те сврхе у иностнатсво неће послати ниједан евро ако не добије одредјене гаранције”, прецизирала је њихова министарка финансија Јутта Урпилаин.
Међу гаранцијама које би биле одговарајуће, она је споменула и грчка осттрва , што се досад није чуло из кругова ниједне владе у земљама еврозоне. Досад су такви предлози били, углавном, тема немачких таблоида и на њих је службена Атина реаговала врло нервозно, понекад и бесно…
Урпилаин је, конкретно, предложила да Грчка издвоји део државне имовине у холдинг чије би деонице служиле као гаранција за кредите.
“Грчка има мноштво некретнина, острва и друге имовине”, рекла је она и навела процену према којој имовина грчке државе вреди око 300 милијарди еура. А баш толико износи и грчки дуг!
Финске захтеве подржао је одмах словачки министар финанција Иван Миклош. Овим поводом огласио се и чешки министар финанција Мирослав Калоусек, иако Чешка није чланица еврозоне. Он је упозорио да је уводјење ових гаранција двосекли мач јер ће одмах поскупети све што нема гаранцију, чиме би се могла отворити Пандорина кутија…

 

Балканмагазин

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ЕУ ПАГАНИ ПРИЗНАЛИ! Србију нећемо да примимо у ЕУ јер су нам овако јефтинији као радна снага

ЕУ ПАГАНИ ПРИЗНАЛИ! Србију нећемо да примимо у ЕУ јер су нам овако јефтинији као радна снага

Словенија се током свог председавања Саветом ЕУ изборила да у документе поново пуде уведен појам …

АЛО ИДИОТЕ! Стоје вам три руске армије на спољној граници и чекају команду за напад!

АЛО ИДИОТЕ! Стоје вам три руске армије на спољној граници и чекају команду за напад!

* Немачком листу Die Welt рекао: „Захтеви за безбедносне гаранције и прекид ширења ЕУ и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *