понедељак , 30 новембра 2020

Фирми супруге директора БИА скоро 40.000 евра из буџета за медијске пројекте

4.8
(9)

Фирми „АДД продуцтион“ у власништву Ирене Гашић, супруге директора БИА и функционера СНС-а Братислава Гашића, на овогодишњим конкурсима за суфинансирање пројеката у области јавног информисања додељено је најмање 4,6 милиона динара, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

УНС наводи да је имао увид у документа према којима је фирми супруге једног од оснивача СНС више од 39.000 евра додељено на два конкурса Министарства културе и информисања, али и на конкурсима седам локалних самоуправа.

„И ове, као и претходних година, крушевачка фирма ‘АДД продуцтион’ убедљиво највише новца инкасирала је у Крушевцу – 1,9 милиона динара. Међутим, скоро два милиона динара из буџета Крушевца овој фирми је додељено за садржаје на порталу који није регистрован, као и телевизији која је у власништву сина директора БИА Владана Гашића“, наводи УНС.

Претрагом на интернету није могуће наћи сајт ‘АДД продуцтион’, нити у Регистру медија портал са тим називом, додаје УНС.

То новинарско удружење је указало да је та фирма и раније добијала милионе на медијским конкурсима Министарства културе, али и кроз појединачна давања.

„Кроз појединачна давања, које подразумева доделу новца без јавног конкурса и без оцене комисије, а на основу одлуке руководиоца органа надлежног за послове јавног информисања, ‘АДД продуцтион’ је 2018. и прошле године добио укупно 1,5 милиона динара“, додаје се.

Осим кроз појединачна давања, од Министарства културе и информисања иста фирма је 2018. и 2019. године добила још 1,5 милиона динара на конкурсима за суфинансирање медијских пројеката. Министарство културе је ‘АДД продуцтион’ прошле године доделило 1,1 милион, а у 2018. години 400.000 динара.

Фирма ‘АДД продуцтион’ је осим у Крушевцу и од Министарства културе, новац добила и у Врњачкој Бањи (250.000 динара), Александровцу (350.000), Трстенику (300.000), Рашкој (300.000), Ћићевцу (200.000) и Варварину (100.000).

„Агенција за борбу против корупције је 2015. утврдила да је Братислав Гашић био у сукобу интереса када је као градоначелник Крушевца 2013. и 2014. године закључио уговоре са фирмом ‘АДД продуцтион’ чија је власница његова супруга, као и друштвом БНЗ Хигијениц чији је сувласник његов син“, саопштио је УНС.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГАЗИ ПО СИРОТИЊИ: Уговор Синише Малог и брата Ане Брнабић тежак 313 милиона!

5 (12) Фирма Асеко, у којој је један од директора рођени брат премијерке Ане Брнабић, …

Трампов главни адвокат: Бајденов изборни штаб је реализовао централизовани план за крађу избора

4 (4) * Рудолф ЂУЛИЈАНИ: „Када смо започели истрагу, <…> брзо је постало јасно да …

Један коментар

  1. Боже како су успешни и паметни кадрови Напредне странке…………….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend