Фочански Муслимани предлажу Ердогана за кандидата за Нобелову награду за мир

Фочански Муслимани предлажу Ердогана за кандидата за Нобелову награду за мир

0
(0)

Сарајево – Муслимани из Фоче су одлучили да турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана предложе за Нобелову награду за мир, преноси сарајевски Klix.ba..

Како наводе, он је у ноћи неуспjелог војног пуча, уз помоћ народа одбранио демократију, владавину права и правну државу.

„На принципима творца модерне Турске, Кемала Ататурка, очувана је демократска, секуларна, модерна и снажна држава у којој се у потпуности поштују људска права и слободе, која гарантују равноправност свих становника“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу који потписују Бошњачка заједница културе „Препород“ – Фоча, удружења демократских правника у БиХ и босанско-турског пријатељства БОСФОР истиче се да је Ердоган са својим сарадницима успео да сузбије сиромаштво и криминал, подигне привредни и економски раст Турске уврштавајући је у 15 најразвијених земаља свијета.

„У великој мјери је сузбио криминал и нереде који доприносе миру и стабилности свјетске заједнице (УН). Република Турска је постала поново нада спаса за бројне угрожене народе и државе у свијету пуном неправди и великих опасности“, наводи се и додаје да све што Ердоган чини у посљедњих 15-20 година доприноси да Турска постаје кућа мира и сламка спаса, на крају 20. и почетком 21. вијека, за бројне избјеглице из многих ратом захваћених земаља.

Иначе, овај приједлог кандидатуре Ердогана за Нобелову награду за мир су потписали Исмет Хотовић, предсједник Препорода Фоча-Паунци, професор др Хасан Балић, предсједник УДПБИХ, Ризван Халиловић, предсједник УБТП БОСФОР.

Танјуг, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Смрт турске адвокатице после 238 дана штрајка глађу, из "дубоко жаљење" ЕУ

Смрт турске адвокатице после 238 дана штрајка глађу, из „дубоко жаљење“ ЕУ

5 (3) Ебру Тимтик је била једна од 18 адвоката осуђених на дуге затворске казне …

Против Ердогана се окупља велика војна коалиција

Против Ердогана се окупља велика војна коалиција

4.5 (8) У конфликт Грчке и Турске око острва у Егејском мору умешала се још …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend