Фондација “Др Зоран Ђинђић” финансираће се од следеће године из државног буџета

0
(0)

Београд – Фондација “Др Зоран Ђинђић” финансираће се од следеће године из државног буџета, најавио је премијер Александар Вучић.

Како је рекао, финансирање фондације биће по први пут стална категорија у буџету, јер је то део српске историје и обавеза државника, без обзира на разлике у виђењу.

Ову новину поздравио је и лидер Демократске странке Бојан Пајтић.

„И треба држава да финансира Фондацију “Др Зоран Ђинђић”. Он је био први демократски премијер ове земље и трагично је страдао да Србија постане пристојно друштво“, истакао је за “Блиц” Пајтић.

Буџетско финансирање фондације која носи назив убијеног премијера подржао је и адвокат породице Ђинђић Рајко Даниловић.

„То је прва конкретна ствар коју је направио премијер Вучић, после начелне изјаве да ће испитати политичку позадину убиства Ђинђића. Свакако да је то охрабрујућа одлука и важан прагматични корак ка остварењу тог циља“, каже Даниловић.

Како је “Блиц” још раније писао, Фондација “Др Зоран Ђинђић” је последњих година остала без великог броја спонзора па су јој за две године приходи смањени чак три пута.

„Фондација је била у мировању, а свакако ће финансирање из буџета донети позитивну промену. Без те помоћи фондација не може да опстане“, потврђује ова сазнања адвокат Рајко Даниловић.

Треба да помажу

Ђинђићев дугогодишњи саборац Жарко Кораћ има своје виђење.

„Фондацију треба да подржавају они који су Зоранови пријатељи, а не неко ко му је био непријатељ“, истиче Кораћ за “Блиц”.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Путеви Србије за две године ненаменски потрошили ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЕВРА!

4 (4) Субвенције јавним предузећима „Путеви Србије“ и „Kоридори Србије“ су ребалансом буџета за ову …

Који и какви нови порези, намети, акцизе, разрези, пљачка и отимачина нас чекају у 2021. години

3.5 (8) Држава очигледно тражи нове начине да попуни касу испражењену услед епидемије коронавируса, а …

4 Коментара

  1. ala vam jebem mamu deca vam gladna srbije a vi fondaciju uciveljen bogatašice finansirate e glupi narode jebo vas svi ti govnetaqri u mozak

  2. Sve pare sada idu u fondaciju Gospođe! Malo sada da se vrati i „sirotoj“ udovici. Lopovi se više i ne kriju. Otimaju javno! Sramota!
    Zašto bi se bilo koja fondacija finansirala iz budžeta? Krajnje je vreme da ovde počnu ozbiljna hapšenja „državne“ mafije.

  3. Prvo uhapsiti Koštunicu (jebo mu pas mater i oca) zatim majmuna Tadića (akademikovog sina i „Moniku Leviski“ srbske politike) a onda Tomu majmuna, zvanog „not jet! (nakon isteka ovog mandata, jebo mu pas mater i oca, i Dragici mu i sinu Radomiru)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend