Француског председника Макрона гузе Арапи из његовог личног обезбеђења

У ФРАНЦУСКОЈ се разгорева скандал око шефа државе Емануела Макрона и једног од његових сарадника.

Криза која је букнула није само најозбиљнија досад за Макрона откад је председник, него – што је још важније – открива тајну која је Ахилова пета француског лидера.

Најдиректније се тиче његове сексуалне оријентације.

Већ две недеље у Француској букте страсти поводом „случаја Бенала“. Од момента када је Le Monde објавио видео како цивил са полицијским шлемом туче демонстранте у Паризу 1. маја. А тај са шлемом је био Макронов саветник за личну 26-годишњи Александер Бенала који је 1. маја био заменик директора администрације председника Француске.

Бенала је мароканског порекла, а био је задужен за безбедност шефа државе.

Макрон је кроз два дана преузео на себе одговорност за премлаћивање демонстраната. Само, испоставило се да се за Беналин `подвиг` сазнало већ дан након демонстрација, а да је Мкрон то прикривао, па га – кад се то више није могло – само суспендовао на две недеље и поставио за свог саветника.

Испливало је да је Бенала био Макронов пријатељ и фаворит. А и да је имао већу плату него што је имао право по положају. Још и чин резервног потпуковника жандармерије.

Бенала више није у Јелисејској палати, њиме се паралелно баве државни тужилац и специјална комисија француског парламента.

У међувремену је дошло и до гласања о поверењу влади, али је она опстала јер Макронова партија контролише посланичку већину.

Неки париски листови пишу о Макроновом „цезаризму“, али то уопште није његова Ахилова пета.

Узлет француског лидера био је тако стреловит и вештачки да је гурнуо у други план његов главни проблем – његов претпостављени хомосексуализам.

Беналу већ називају „председниковим љубавником“. Макрон је био приморан да то демантује:

„ Александер Бенала никада није имао приступ шифрама за лансирање наших нуклеарних ракета. бенала никада није живео у стању од 300 квадратних метара код моста Алма. Он никада није примао 10.000 евра месечно и није био мој љубавник“.

Макрону ово није био први пут да пориче да има `бојфренда` јер је француска штампа и у време изборне кампање писала о његовим везама са шефом Radio France Матјеом Галеом.

Тада је Макрон изјавио: „Ако у разговору у четири ока или приватном писму саопште да водим двоструки живот и да се срећем са Галеом или са неким другим – знајте да је то мој холограм, а нипошто ја“.

Макронов проблем је што му – не верују.

Већ се говорка да га за порицање очевидног већ презиру и у „хомосексуалим круговима Париза“.

Проблем и није у томе да ли је он хомоскесуалац или није јер су Француску већ поодавно навикли на политичаре „нетрадиционалне оријентације“.

Проблем је у томе што Макрон не би био изабран за шефа државе да се декларисао као геј јер је већина Француза привржена макар природној подели на полове. Зато се Макрон у изборној кампањи `продавао` за примерног породичног човека.

Брижит Троније старија је од мужа целих 25 година и то је расположило мног према председничком кандидату Макрону, нарочито жене. Поготово што је бирачима предочавано да је Макрон још као ученик имао љубавни роман са својом професорком књижевности и да су касније стпили у брак.

То је деловало на многе. А Брижит и емануел су ступили у брак тек 2007-ме када је она из првог брака имала не само троје деце већ и унуке.

Зато ће за Макронову репутацију бити страшан ударац ако се испостави да је његов породични живот са Брижит био само део његовог стварног приватног живота.

Јер, то ће значити да је обмањивао своје бираче. Прво поводом Галеа, а сада поводом Бенала.

А лагање шефа државе је – крај каријере.

Ако се и одржи на положају председника Француске, Макрон неће имати шансе да освоји нови мандат 2022-ге.

Сада је питање: хоће ли уследити реално раскринкавање Макрона или ће диригенти из сенке оценити да им се више исплати да не иду до краја и да Макронов тајни живот користе за манипулисање њиме.

Макрон у сваком случају седи на темпираној бомби чији тајмер није у његовим рукама.

`Експлозија` може бити и одложена до 2022. јер кланови унутар француске елите схватају да би Макроново раскринкавање било моћан удар по елити у целини и да би приближило победу Марин Ле Пен.

То је главна гаранција да ће Макронова тајна бити сачувана…

Пише: Петар АКОПОВ, Факти

Актуелно

„Жути прслуци“ гиљотином одсекли главу Макрону (видео)

Током јучерашњих протеста „Жути прслуци“ су гиљотином одсекли главу Макроновој лутки. Погледајте како је то …

Власт Ротшилда у Паризу користила и гумене метке – похапсила 1.550 „жутих прслука“

* Француски министар унутрашњих послова Кристоф Кастанер са неком врстом поноса је објавио да је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons