Frau Merkel је демократа само док то њој и њеној партији одговара

4.5
(2)

* „Меркеловци“, социјалдемократе и Зелени пукли на покрајинским изборима. Бивши комунисти (Linke) најбоље прошли, али нису успешли да саставе владу. Захваљујући томе је за премијера био изабран Томас Кемерих из партије Die Liberalen која је освојила само 5 одсто гласова. А једини грех му је био што ја подржала посланичка група Алтернатива за Немачку. То је било довољно да и Кемериха прогласе за фашисту и да га присиле да поднесе оставку. Одмах после избора

* Ангела МЕРКЕЛ: „То је срамота за нашу демократију. То што се догодило у Тирингији у супротности је са нашим базичним вредностима… Нигде не сме бити већине уз помоћ Алтернативе за Немачку“

* Welt: „Демократија – то је када су канцеларка, Леви, Социјалдемократе и Зелени задовољни резултатима избора“

_______________________________________________________________________

У НЕМАЧКОЈ се догодио политички земљотрес, поводом којег су се већ чуле оцене и упозорења типа „срамота за демократију“, „кошмар“, „непоштовање табуа“, „фашизам неће проћи“…

А све ово само због тога што је премијер немачке покрајине Тирингије – Томас Кемерих – ових дана изабран на ту функцију и гласовима посланика легалне политичке партије која није по вољи американизоване немачке елите.

Дошло је и дотле да Кемерихов претходник на челу владе Тирингије – Бодо рамелов – фотографију новог премијера ставља поред Хитлерове. Истина, Рамелов, који је представник немачких Левих (бивших комуниста) не изједначава Кемериха са Хитлером већ са председником Рајха фелдмаршалом Хинденбургом.

Улогу Хитлера резервисао је за Бјорна Хекеа, лидера партије Алтернатива за Немачку у Тирингији

Хекеа, који је професор историје, већ подуже називају `фашистом`, чак је локални суд то прошле године дозволио.

Он је пре још четири године тражио да се ограничи имиграција у Европу из Африке.

Пре три године је изјавио да у немачким школама децу уче да се стиде своје историје уместо да их уче научним и културним достигнућима. Још је рекао: „Они су хтели да нас одвоје од наших корена и у томе су безмало успели“.

Леви су на минулим изборима прошли добро, али Рамелов није успео да формира владу јер су кикснуле социјалдемократе, а партија Ангеле Меркел, која је у Тирингији пала са првог на трећше место, није хтела у владу са „бившим комунистима“.

Овако је завршило цвеће

Тако је премијер постао Кемерих чија је Слободна демократска партија освојила само пет одсто гласова. Он је обезбедио подршку и `меркеловаца и Алтернативе за Немачку која је у парламенту Тирингије друга по снази партија.

„Земљотрес“ је изазвало управо то што су либералне демократе – Кемерих и његова партија – пристали да их на власт доведу нелибералне антидемократе из Алтернативе за Немачку.

Председник Немачке – социјалдемократа Франк-Валтер Штајнмајер – укључио се у политичку хистерију која је кренула као лавина: „Ово је потрес за нашу земљу. Ово је потресло саме темеље наше земље. Демократске партије морају показати своју чврстину и бити спремне и на ризик да ово што се догодило не би постало нормално. Ни нацизам није настао ни из чега!“

Огласила се и Меркел: „То је срамота за нашу демократију. То што се догодило у Тирингији у супротности је са нашим базичним вредностима… Нигде не сме бити већине уз помоћ Алтернативе за Немачку“.

То је охрабрило председницу парламента Тирингије да Кемериху тресне букет цвећа „у висини пупка“.

А лист Welt је објавио: „Демократија – то је када су канцеларка, Леви, Социјалдемократе и Зелени задовољни резултатима избора“.

Ништа што је Алтернатива за Немачку у Тирингији освојила безмало 24 одсто гласова.

Ништа што случај са Кемерихом показује да постоје Немци прве, друге и треће класе.

И да нежељене изборне резултате у „демократској тврђави“ Меркелове напросто пониште“.

Да, Кемерих је морао да поднесе оставку пре него што је и ступио на дужност…

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачкa: Укинута обавеза ношења маске у школама

3.7 (6) Од 1. септембра у немачкој покрајини Северној Рајни Вестфалији више нема обавезе ношења …

Кривокапић: Десила се слобода – Ђукановићев режим је пао након три деценије апсолутизма

5 (1) * Носилац листе Народне коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравко КРИВОКАПИЋ: „Све националне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend