fbpx

Годишње 60.000 људи оде из Србије и тај број се стално повећава!

5
(1)

Председник СССС Љубисав Орбовић изјавио је да око 60 хиљада људи из Србије годишње оде у иностранство у потрази за послом и бољим животом и њихов број се стално повећава.

– О томе се прича тихо и крајње је време да почнемо да говоримо отворено и тражимо решења. Ради се о озбиљном проблему, јер ћемо остати земља без младих људи. Већ сада је просек старости преко 43 године и ако се тај процес не заустави, неће имати ко да ради – упозорио је Орбовић, после заједничке седнице Социјално-економских савета Србије и Војводине, прве у последњих 15 година.

Посао, пристојна плата и животна перспектива за себе и чланове породица, најчешћи су разлози због којих се људи одлучују да потраже срећу у другим земљама.

Члановима два савета министар финансија Синиша Мали предочио је детаље програма структурних реформи у наредне четири године. Чланови два СЕС-а нису желели да подробније говоре новинарима о појединостима тог програма, јер, кажу, тек треба да га добију. Договорено је да два савета више и боље сарађују у наредном периоду, а у наставку заједнички су организовали конференцију о проблемима запослених и тржишта рада.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шпијунирају нас за наше паре (видео)

3.7 (3) Кинески велики брат и Александар Вучић уводе тоталну видео контролу. Трибал Глобал Да …

И поред пада увоза и извоза спољно-трговински дефицит наставља да расте

0 (0) Спољнотрговинска робна размена Србије у прва четири месеца ове године износила је 13,90 …

Један коментар

  1. Ако земљу годишње напусти 60.000 младих и ако је просек старости становништва у Србији 43 година, није чудно што стопа незапошљених стално опада и тренутно је стопа незапослености 11,9% и то број запослених је 2.896.800, a број незапослених 391.600. Следеће године када оду 60.000 младих из земљи, стопа незапослених биће нижа но икада? Да ли се пита ΛV кога ће запошљавати у новим фабрикама које ће отворити у наредном периоду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *