fbpx

Горан Марковић: „Власт ће ићи до отвореног терора или ће пасти“

4.8
(21)

Редитељ Горан Марковић изјавио је да ће остати пустош, када прође опасност од корона вируса, и да ће то бити сасвим друга ситуација за власт која ће „ствари довести до краја, до отвореног терора, или ће пасти“.

„Прво што сам помислио када је уведено ванредно стање било је: да ли је то увод у институционализовану диктатуру, терор који је законски озваничен? Мислим да је то видљиво у тешко скривеном задовољству власти што сада могу, под изговором борбе против болести, да ураде било шта“, рекао је Марковић, у интервјуу за нови број недељника НИН.

„Само што је то“, додао је Марковић“, а бојим се да они то полако схватају, двосекли мач“.

„Сетите се 5. октобра (2000) који је Милошевића коштао главе. Он је дошао као последица рата из кога је Србија изашла поражена и осрамоћена. Сада ситуација по диктатора није мање опасна. Ово је проћи и шта ће остати? Пустош. И економска, и психолошка, и политичка“, рекао је Марковић.

„Биће то за ову власт сасвим друга ситуација. Они ће или ствари довести до краја, до отвореног терора, или ћа пасти“, нагласио је Марковић.

Упоређујући време када је припремао филм „Вариола вера“ са садашњим, он је рекао да им је заједничко скривање истине о епидемији.

„Ево сада је испливало како се за корону већ знало у тренутку кад су се активисти СНС-а окупљали и спремали стратегију за наредне изборе. То скривање, у циљу очувања власти по сваку цену, исто је и онда и као и сада“, рекао је Марковић.

Kако је нагласио, различита је организација борбе против пандемије.

„У време вариоле постојала је једна велика, снажна држава, а сада нас од короне спасавају Брнабићка, која се издире на грађане, и Лончар, који тврди да ћемо ми очас направити вакцину. У томе је битна разлика, оно су били професионалци, а ово су најобичнији дилетанти“, рекао је Марковић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЗАРАЗА: Корона вирус у Србији јачи него на почетку ванредног стања, режим крије податке од јавности због лажних избора

4.5 (8) Не постоје тренутно докази да је вирус ослабио. Да би се тако нешто …

Kо је Саша Дрецун: Тужилац у свим највећим аферама власти

5 (1) Заменик тужиоца за организовани криминал Саша Дрецун, који је водио истрагу против Предрага …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *