fbpx
Насловна / Србија / Политика / Горњи Милановац: СНС опозиција СНС-у
Горњи Милановац: СНС опозиција СНС-у 1

Горњи Милановац: СНС опозиција СНС-у

У Скупштини општине Горњи Милановац до недавно су, једни поред других седели одборници из групе „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић“ и одборници Српске напредне странке. Ко ће где седети, које позиције ће заузети и ком лидеру веровати биће јасније сутра на седници локалног парламента.

СНС у Горњем Милановцу још сутра ће имати 15 одборника, када ће петоро њих највероватније отићи у опозицију. Они су се пре две године издвојили са листе „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић“ и формирали одборничку групу СНС, чије ће име, због тога што су искључени из странке, престати да користе.

Ристо Бојовић у зграду општине Горњи Милановац ушао је као шеф одборничке групе Српске напредне странке.

И лидер напредњака у том граду Дејан Ковачевиц улази као шеф одборничке групе, али под називом Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић.

Врата локалног парламента за њих су се отворила 2012. године када су мандате добили на истој изборној листи.

– “Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић, зато што је такав био назив изборне листе. Тако смо учествовали на изборима”- навео је Дејан Ковацевић, шеф одборничке групе „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић“.

До разлаза је дошло одмах након избора. Са листе „Покренимо Горњи Милановац – Томислав Николић“, издвојило се пет одборника који су самостално формирали одборничку групу Српска напредна странка.

– Као засебна одборничка група постојимо већ више од 2 године а разлог формирања је што смо се залагали за другачију оријентацију вођења политике на локалном нивоу – навео је Ристо Бојовић, шеф одборничке групе СНС.

У клупе локалног парламента у Горњем Милановцу сутра це сести 15 одборника Српске напредне странке, али само десеторо њих ће даље бити у власти док ће петоро после две године отићи у опозицију. Они су у међувремену у априлу искључени из странке.

Дејан Ковачевић је навео да свако ко је искључен из странке мора да престане да носи њено име.

– Како је ко изабрао своје име то је њихов проблем. Сада када су искључени из странке мораће то име да престану да користе – навео је он.

Ристо Бојовић је изјавио да још данас припада одборничкој групи СНС, а већ од сутра ће носити назив ОГ Наш Милановац. Бојовић истиче да ће сутра скупштинским органима предати списак чланова нове одборничке групе.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Александар Обрадовић: "Председник Србије је знао за криминал у Kрушику" 11

Александар Обрадовић: „Председник Србије је знао за криминал у Kрушику“

Документи који су објављени о умешаности оца министра полиције Небојше Стефановића са трговином оружјем само …

Држава „Крушику“ забранила уговорени посао са Јерменијом, а пар месеци касније га одобрила приватној фирми 12

Држава „Крушику“ забранила уговорени посао са Јерменијом, а пар месеци касније га одобрила приватној фирми

Фабрика оружја „Крушик“ остала је без посла вредног више милиона долара јер је држава одбила …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *