Грађани Србије поклонили Етихаду 96 милиона долара а све захваљујући шемама ПАМЕТНОГ економског убице

5
(8)

Члан Председништва Народне странке Владимир Ковачевић изјавио је данас да је Влада Србије откупом од Етихада 31 одсто удела у Ер Србији за 100 милиона евра омогућила компанији из Уједињених Арапских Емирата зараду од 96,1 милиона долара само на тој трансакцији.

„Цена по којој је Влада Србије 2013. године уступила један одсто удела Етихаду износила је 816.000 долара. Цена по којој тај удео откупила 2020. године је 3.96 милиона долара. Чист ћар за Етихад износи 3,1 милиона долара за један одсто удела, а за 31 одсто чак 96,1 милиона долара, и истовремено је компанија из Емирата задржала 18 одсто удела у Ер Србији“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић, који је и председник Одбора Народне странке за привреду и предузетништво, додао је да је одлука владе донета крајем децембра о откупу удела у Ер Србији по тој цени „још један у низу парадокса који буди сумњу да је реч о прању новца“.

„Чланови Владе Србије нису научили основно правило да се купује јефтино, а продаје скупо, него чине управо супротно јер мисле да ће њихово незнање, грешке и бахатост платити народ“, рекао је Ковачевић.

„Народна странка обећава грађанима да ће по промени власти детаљно бити испитани сви уговори којима је нанета штета грађанима и који су за последицу имали одлив новца пореских обвезника Србије“, додао је Ковачевић.

Ковачевић је подсетио да је Сава центар продат по цени од 175 евра за квадратни метар, а да власт истовремено планира постављање надстрешнице на београдској пијаци Каленић по цени од 4.000 евра за квадратни метар.

„Нисмо заборавили ни уговор о куповини авиона за потребе Владе Србије који је проглашен државном тајном. Од када је куповина авиона тајна и где је то још тајна? Где се путеви граде по дупло вишој цени него у окружењу“, упитао је Ковачевић.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kо су саветници Александра Вучића

5 (5) Kроз саветнички тим Александра Вучића годинама уназад пролазили су бројни бивши домаћи и …

Суд наложио Александру Вучићу да исплати одштету јер је Бошка Обрадовића називао лоповом и фашистом

5 (6) Први основни суд у Београду донео је првостепену пресуду којом се председник Србије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend