ГРЧИЋ у име ЕПС склопио уговор са фирмом блиском Андреју Вучићу!

ГРЧИЋ у име ЕПС склопио уговор са фирмом блиском Андреју Вучићу!

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, изјавила је данас да је извештај државног ревизора потврдио да је ЕПС склапао незаконите уговоре и да је директор те компаније незаконито на њеном челу.

Извештај Државне ревизорске институције о пословању ЕПС-а, који се односи на јавне набавке и уговоре са физичким лицима, је, према њеним речима, потврдио да је током 2018. и 2019. године Милорад Грчић континуирано кршио закон.

“Он је противзаконито на функцији. Државни ревизор је доказао како је Милорад Грчић, упркос томе што није смео да потписује уговоре од 2017, то чинио против мимо закона. Он је потписао противзаконите уговоре за више 30 милијарди динара”, објашњава Тепић.

“Ревизор је потврдио да је од 97 уговора у чак 82 случаја реч о само једном понуђачу. То значи да су услови за те јавне набавке биле намештене или да се Милорад Грчић потрудио да отера од ЕПС-а све друге понуђаче. Последњи је моменат да тужилаштво почне да реагује”, навела је она, додајући да је задовољна што су се њене тврдње показале истинитим.

“Оно што је тихо задовољство мене и мојих сарадника, а на невољу државе Србије, то је да је државни ревизор потврдио наше наводе”, рекла је она.

Према њеним речима, ревизор је потврдио да су три компаније блиске властима, склапале нелегалне уговоре са ЕПС-ом, те да је за то најодговорнији директор Милорад Грчић.

“У комапнији Нитес је директор био брат актуелне министарке Дарије Кисић Тепавчевић, а у Асеку брат Ане Брнабић. За комапнију Сиквестер је јавна тајна да иза ње стоји Андреј Вучић, брат председника Србије. Ми смо од почетка указивали да је реч о штетним уговорима и начину пуњења новца за рачун партије и братије. Људи које ангажују за потребе ове компаније(Сиквестер) искоришћавају такође за потребе изборне кампање”, навела је она.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Зашто је постало опасно споменути име Данила Вучића?

Зашто је постало опасно споменути име Данила Вучића?

Постало је готово опасно поменути Данила Вучића, сина председника Србије, јер се гомила напредњака након …

Шта је све Дијана Хркаловић радила за СНС

Шта је све Дијана Хркаловић радила за СНС

Док полиција и тужилаштво испитују сумње да је Дијана Хркаловић трговала утицајем у случају убиства …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *