Грета Тунберг на „псовање“ светских лидера стигла јахтом прављеном за Ротшилде

4.2
(5)

* Учесницима скупа о климатским променама у Њујорку запаљиво рекла и ово: „Срам вас било. Ви сте ми – својим празним изјавама – украли и снове и детињство“

* Због ње се недавно се на Facebook-у појавила карикатура која је показивала како се мењало значење појма „експерт“: 80-их година је то био научник, око 2000-те је већ био новинар, а однедавно – девојчица са Facebook-а

* Грета има 16 година, а болује од Аспергерове болести која је `тера` да говори све што мисли. Ма ко био пред њом. Њена болест подразумева и – фикс идеје. Многи се питају: ко је плаћа да путује по свету и наступа на скуповима о климатским променама?

* Она је 20. септембра – односно, неки преко ње – објавила „глобални климатски штрајк“ за чијег трајања ће (до 27. септембра) штрајкови и обуставе посла проћи у 156 земаља. У Њујорку се у њену „акцију“ укључило 60.000 људи (она тврди: 200.000)

________________________________________________________________________

ШВЕДСКА ученица Грета Тунберг (16) наступила је у УН – на скупу о климатским променама – и изговорила оптужбе на рачун окупљених светских лидера.

Ево једне, за илустрацију: „Срам вас било. Ви сте ми – својим празним изјавама – украли и снове и детињство“.

Многи су уверени да је на Ист риверу наступила „жртва више него циничне манипулације која се догађа пред очима целог света“. Један од таквих је и светски познати руски тв-коментатор Владимир Соловјов који упозорава да је мала Грета велики инструмент за манипулисање јавним мњењем у свету.

Други: да је она заслужила Нобелову награду за мир (неки су је већ кандидовали и могуће је да ће је врло брзо и добити).

Њена мајка је певачица, а отац – глумац.

Због ње се недавно се на Facebook-у појавила карикатура која је показивала како се мењало значење појма „експерт“: 80-их година је то био научник, око 2000-те је већ био новинар, а однедавно – девојчица са Facebook-а.

Овоме је убрзо придодата и шала да ће „експерти“ бити све недоступнији јер неће моћи да напуштају часове у својим школама.

Тунберг је за своје оптужбе на скупу више пута добила – аплауз. Између осталог, и за ове речи:

„Ништа овде није како треба. Ја не би требало да сам сада пред вама, већ на настави. У својој школи. Ви говорите само новцу и бајке о расту економије док умиру људи и еколошки системи, а многе врсте животиња су пред изумирањем“.

Грета Тунберг не изгледа природно.

Она болује од Аспергерове болести која је `тера` да говори све што мисли. Ма ко био пред њом. Њена болест подразумева и – фикс идеје.

Многи се питају: ко је плаћа да путује по свету и наступа на скуповима о климатским променама?

Она је из своје Шведске у Њујорк стигла јахтом „Малиција II“ која се раније звала „Едмонд де Ротшилд“ која је била направљена по наруџбини бившег послодавца Емануела Макрона – Бенџамина де Ротшилда.

Грета се нашла на јахти зато што одбија лети авионима јер иза њих „остаје велики траг од угљен диоксида“.

На њен захтев, „Малиција II“ је имала искључене моторе и пловила је само под једрима.

Да ли је ово за поздравити?

Истина је једра не остављају „издувне гасове“. Само, производња савремене јахте оставља и те какав „траг од угљен диоксида“.

Доналд Трамп је, због свега, преко Twitter-а са благом иронијом назвао Грету Тунберг „блаженом девојчицом са светлом будућношћу“.

Она је недавно објавила: „Ми, девојчице и дечаци, желимо да наведемо одрасле да се окрену екологији. Да их пробудимо“.

Она је 20. септембра објавила „глобални климатски штрајк“ за чијег трајања ће (до 27. септембра) штрајкови и обуставе посла проћи у 156 земаља.

У Њујорку се у њену „акцију“ укључило 60.000 људи (она тврди: 200.000).

Већина деце у свету никада неће имати прилику да преко океана плови јахтом направљеном по наруџбини Ротшилда, а ни да – иступа пред светским лидерима. Она има и зато њене речи о „украденом детињству“ нису ништа више од – речи.

Она ће наставити да наступа у туђим парламентима и на универзитетима. Али, то неће бити борба са глобалним отпопљавањем нити „искрени дечији протест“.

Она је нечији веома скупи и веома цинични пројекат.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Орбан: Институције ЕУ не служе грађанима, већ Сорошу и њему сличним

5 (3) * У тексту написаном за Magyar Nemzet оценио: „Наметнута вам је доктрина да …

Светски финансијски скандал око прања новца, помињу се и инвестиције из Србије

4.8 (5) „Највећи финансијски скандал у последњој деценији“ – под таквим насловом светски медији преносе …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend