fbpx

Хаос у Скопљу: Македонци у сопственој држави постали таоци Едија Раме?

0
(0)

Последњим следом догађаја обе македонске групације ВМРО ДПМНЕ Груевског и СДСМ Зорана Заева гурнути су на пут без повратка.

Ове две групације представљају 75 одсто популације у Македонији и по сваку цену желе власт и чине све да се Македонци случајно не уједине, каже за „Ало!“ аналитичар Саша Боројевић.

Он наглашава да је Заев на превару поставио Албанца на чело парламента, а Груевски је због тога просуо крв у парламенту, а крајњи резултат свега овога је да Македонци постали таоци Албанаца као мањине у сопственој држави.

– Колико су те две странке вештим маневром Едија Раме гурнуте у лавиринт без излаза, говори и то што македонски мир више не зависи ни од једне од њих. Било како било, судбину Македоније у будућности неће одређивати представници већинског становништва. Рат и мир су у рукама добро координисаних албанских странака. Самим тим, време више не ради за Груевског – сматра Боројевић.

Он предвиђа да ће у наредном периоду Албанци држати у заточеништву читаву Македонију, и то у безваздушном простору, у непрекидном страху од рата.

– Еди Рама је дао налог да Албанци не започињу рат, али и да не дозволе повратак у мир. Тирана зна да ће политичка ишчекивања највише исцрпљивати Македонце. Та пукотина између два лидера, Заева и Груевског, биће све дубља и дубља. Толико дубока да ће доћи до огромне поделе унутар македонског корпуса и постаће сасвим непремостива. Америчка администрација је потрошила три године да би се подршка Груевском свела на минимум и да би подрила македонски корпус. То је сада завршено – истиче Боројевић.

Он упозорава да је у Тетову објављена деклерација која ступа на снагу на дан „албанске заставе“.

– Македонија мења име у Илирида, подршку за тако нешто су добили од представника УСА, НАТО и ЕУ, а несвесно у томе учествују Заев и Груевски и 25 одсто Албанаца, колико их укпуно има у Македонији. Македонци, који су већински народ, постају марионета мањине – закључује Боројевић.

Ало.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Држава ће таксистима поклонити 140 милиона евра из буџета

1 (1) У наредне три године таксисти Србије моћи ће да набаве нова возила за …

Брнабићка највљује ново задуживање Србије у вредности од 14 милијарди евра

1.3 (6) Председница Владе Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће у наредних пет …

Један коментар

  1. Aktuelna situacija u Makedoniji je još jedno ostvarenje latinske floskule “Divide et impera» Edi Rama uz pomoć SAD i EU uspeva da razjedini makedonce i da igru vode Albanci, čija populacija broji 25% stanovništva. Ovo ne služi na čast ni Grujevskom, a ponajviše Zaevu. Osudiće ih istorija za rasturanje prekrasne Makedonije. Oni su pogazili vekovnu ideju Goceta Delčeva i ostalih patriota Jane Sandanski, Nikola Karev, Pitu Guli o oslobađanja i ujedinjenje Makedonaije. Još nije kasno?!

    Поштувани народе мој македонски, дали видите кај нас водат Груевски и Заев. Да, тие, поради своите ускогради интереси, не водат во пропаст. Откачите ги или од вас неќе да биде ништо. Бидите попаметни од нив, за кога ви требаат. Дали видите од нашава земја, поради личните интереси, ја продадоа без цена и вредност. Доцна е, но има време да се спаси тоа што може да се спаси, отерајте ги, а вие народе поштувани мој, земите ги дизгините во свои раце и спасите го тоа што можете. Можете многу и оставите ги вашите идоли по страна, тие ја упропастија нашата најубава земја поради своите лични интереси и заблуди. Ако не направите нешто неќе да биде ништо и од нив, а жал ми е за нас и од нас неќе да биде ништо, поштувани народе мој, македонски. Народе мој македонски биди тоа што го очекува нашиод пород, нашите деца, послушајте што рекоа Гоце Делчев, Јане Сандански, Лазо Колишевски, Блаже Конески и другите умни македонци. Ако го не направите тоа ќе бидете омразени од вашите нај мили. Историјата пишува дела, а не вие, драги браќа. Не дозволите да ве четвртина на населението во Македонија ве окупира, а да од вас не остане ништо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *