fbpx

Холандија чврста: Северна Македонија може да почне преговоре са ЕУ – али не и Албанија

0
(0)

Амбасадор Холандије у Скопљу Дирк Јан Коп изјавио је да његова земља тренутно види могућност да Северна Македонија почне преговоре са ЕУ, али не и Албанија.
– Тренутне процене воде ка томе да видимо могућности за Северну Македонију да почне преговоре, а такву могућност још не видимо за Албанију – рекао је он за македонске медије.

На питање шта ако у разговорима међу земљама ЕУ део њих буде инсистирао на заједничкој одлуци за две земље и да ли ће у том случају Северна Македонија постати жртва несагласности, Јан Коп је рекао да је тешко да се спекулише о преговарачким позицијама других земаља чланица ЕУ, али да је позиција Холандије јасна.

– Наша позиција је јасна – одувек смо говорили да процењујемо позицију за сваку земљу према томе шта је постигла и то је наш прерогатив. Имамо своје погледе о томе које кораке одређена земља кандидат треба да предузме да би постала чланица ЕУ и то постојано говоримо – да је реч о процесу базираном на достигнућу, строгом и фер процесу – закључио је Јан Коп.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Иди у Албанију и не враћај се више, ионако си више урадио за шиптаре него Еди Рама!

2 (10) Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да се спрема за одлазак у …

Бугарска: Грчка нас претекла у заштити Северне Македоније

0 (0) Бугарска не би требало да пропусти историјску прилику да чува небо изнад Северне …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *