Холбрук-Караџић и на видео-траци?

0
(0)

Договор између бившег председника Републике Српске Радована Караџића и некадашњег изасланика САД у Босни и Херцеговини Ричарда Холбрука „оверен“ је тонским и видео-записом.

Споразум којим се Караџићу нуди заштита Америке, уколико се повуче са свих функција у РС многи су раније оспоравали, али сада има све више доказа који потврђују оно што је Караџић причао у судници Хашког трибунала.

Аудио и видео траке, заједно са потписаним документима наводно налазе се код скопског адвоката Игната Панчевског, који је још једном изразио спремност да сав материјал којим располаже, међу њима и документе везане за догађаје у Сребреници, предочи тиму одбране Караџића.

Да би потврдио своју озбиљност, Панчевски је ексклузивно „Вестима“ дао изворну фотокопију последње странице тајног споразума Караџић-Холбрук, који је првом председнику Републике Српске гарантовао безбедност и заштиту САД у замену за повлачење из јавног и политичког живота.

– Део је код мене, у Скопљу, а један део код особа које ја познајем, постоји тонски и видео запис прелиминарних преговора, одобравања од стране државних и политичких фактора у то време, и на крају самог тренутка, односно чина потписивања првог договора који даје „визу“ Радовану Караџићу и Ричарду Холбруку да потпишу и коначни договор.

За тим одбране

 Адвокат Игнат Панчевски каже да је спреман да обимни материјал са којим располаже предочи тиму одбране Караџића, али додаје – „само један део, јер највише поверења ја имам у самога себе“.

Ове чињенице наводим из намере да се са тим упозна целокупна  јавност и да цела истина догађаја из 1995/96. године изађе на светло дана – каже Панчевски.

Скопски адвокат објашњава да су направљене три верзије документовања договора Караџић-Холбрук: писана верзија, тонска верзија и видео-верзија.

На питање колико минута траје поменути снимак Панчевски је одговорио „да је минутажа довољно дугачка да се документује континуитет припрема, самог договарања и коначног потписивања документа“.

Он каже да постоји и транскрипт разговора скинутих са видео и тонског записа. На питање које се све личности виде на поменутим видео-снимцима адвокат из Скопља је одговорио – све.

– Тадашњи председник Србије Слободан Милошевић, министар спољних послова Милан Милутиновић, бивши министар спољних послова Републике Српске Алекса Буха, Биљана Плавшић, Момчило Крајишник, Караџић и Холбрук, буквално сви.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Орао змијар Огњенка из Србије прелетела 5.000 км и стигла у Судан, погледајте куда је летела! (фото)

5 (7) ОГЊЕНКА, млада женка орла змијара, која је летос прстенована на Вршачким планинама, „јавила …

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана „једва саставља крај са крајем“

5 (3) Стопа сиромаштва константно пада, прошле године у ризику од сиромаштва било је 23,2 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend