ХОРОР ЗМИЈСКО ЛЕГЛО У КУЋИ: 300 змија у дечјим креветима! (фото)

ХОРОР ЗМИЈСКО ЛЕГЛО У КУЋИ: 300 змија у дечјим креветима! (фото)

Породица Шимуновић из Бољевца, са троје деце, исељена јер су у њиховом дому пронађени поскоци и смукови

Милан Шимуновић из села Дрновца код Бољевца пронашао је у кући легло од чак три стотине змија, које су преплавиле читаво домаћинство ове петочлане породице.

У леглу смукова пронађено је и неколико поскока, најоотровнијих змија у Србији.

Престравили се

Шокиран открићем, Шимуновић је претражио кућу и установио да су се гмизавци накотили иза ламперије на тавану куће, а пошто је њих неколико нашао и у дечјим креветима, пријавио је то надлежнима, који су породицу моментално иселили.

– Крајем прошле недеље пробудила ме ћеркица Лаура (3) и рекла: „Тата, тата, видела сам великог гуштера како ми пролази испод покривача.“ Жена и ја смо се се престравили кад смо се осврнули по кући и видели змију како гамиже, следили смо се. Међутим, то је тек почетак невоља. Истог дана у кући сам их уловио чак седам. Клизиле су испод ламперија, силазиле са таваница, помаљале се иза посуђа, шпорета. Права најезда. Током ноћи ухватио сам још четири змије, укупно 11 за 24 сата – прича домаћин.

У шоку... Породица Шимуновић
У шоку… Породица Шимуновић

Привукло их ђубриште

Кућица Шимуновића налази се на брду изнад Бољевца. Пре је то колибица него кућа. Изграђена је на темељима некадашње стаје. Шимуновићи су својеручно склепали домаћинство од две просторије.

Екипе из нишке „Зоо- планете“ које су дошле да уклоне змије установиле су да су се гмизавци првобитно населили у стајњаку крај трошне кућице.

Уме са гујама... Чланица „Зоо-планете“
Уме са гујама… Чланица „Зоо-планете“

Реакције надлежних
ОПШТИНАРИ НИСУ СМЕЛИ ДА РИЗИКУЈУ

Из Општинске управе Бољевац реаговали су муњевито и послали екипу на терен.
– Реч је о петочланој породици са троје малолетне деце, сви су једно другом до увета. Нисмо смели да ризикујемо, одлучили смо да их одмах иселимо. Обезбедили смо им привремени смештај док стручне екипе детаљно не прегледају кућу. Затим мора потпуно да се реновира, пошто змије извиру из свих зидова и подова – изјавио је за Курир председник општине Бољевац Небојша Марјановић.

ЈЕЗА ДА ТЕ УХВАТИ Забележен Пети ујед змија отровница у Нишу
ЖЕНУ УЈЕО ПОСКОК ДОК ЈЕ СКУПЉАЛА ДРВА

Славицу Величковић (65) ујео је поскок у недељу у њеном дворишту у сићевачком селу Шутевцу крај Ниша. Жену је отровница угризла за руку, због чега је збринута у нишкој Хитној помоћи, а затим пребачена на Инфективну клинику на даље лечење. Након примања терапије добро се осећа. Ово је пети ујед у Нишу.

– Хтела сам да подложим шпорет. Угризе ме за прст, а пањ паде на њу. Измигољила се и побегла. Имала је по леђима ромбове. Одмах сам знала да је отровна – описује Славица стравичан сусрет с поскоком.
Аутор: Драган Илић, M.M, Курир

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Стигла струја у Мајданпек, Бољевац у мраку

Стигла струја у Мајданпек, Бољевац у мраку

Струја је вечерас стигла у један део Мајданпека, а директор ЕМС-а Никола Петровић најавио је …

Погледајте како змијоловац излази на крај са најездом змија после поплава (видео)

Погледајте како змијоловац излази на крај са најездом змија после поплава (видео)

Погледајте Драгослава Јанковића по занимању змијоловца, како излази на крај са најездом змија ових дана. …

Један коментар

  1. Tim ljudima je nas covek iz Australije pre 6 godina poklonio s kuce sa 3ha zemlje i oni odmah ubrzo da prodaju i datodavav je srecom to doznao i isterao ih. Imate na yt o tome kucakte “kuca boljevac” https://youtu.be/orTVtTLMHJg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *