fbpx

Најезда змија и пацова после поплаве, Косјерићани зову војску у помоћ

0
(0)

Змије и пацови, бежећи од надошлих река, спустили су се и у центар Косјерића. Гамад су јутрос, потврђује Милијан Стојанић, председник ове општине, примећена и у околини дечјег вртића.

– Завод за јавно здравље из Ужица врши дезинфекцију вритића и ужег центра града. Јутрос смо упутили хитан апел Генералштабу Војске Србије да у Косјерић пошаље тим људи који зна шта и како у овим приликама. Стручњаци које смо консултовали кажу да су змије и пацови изашли на отворено бежећи од вода. Данима већ народ из околних села жали се да гмизавци опседају куће. Многи затичу и читаве сплетове шарки – истиче Стојанић.

У Косјерић, где се од јуче осећа смрад фекалија, јутрос је стигао тим из Ужица ангажован на санирању запушених канализационих цеви.

По речима Миломира Ивановића из косјерићког сектора за ванредне ситуације, поплаве и клизишта десетковле су животињски свет по шумама.

– Срнећа дивљач страдала је око 30 одсто. По шумама затичемо мртве срне а преплашена и гладна ланад, стара по три до седам дана, прилазе кућама. Сељани их прихватају, хране, гаје – напомиње Ивановић.

Најмање 50 кућа у овој општини је уништено или оштећено у налету клизишта. Дом Рака Арсића из Сече Реке, који је сравњен са земљом, биће обновљен уз помоћ донатора. Више грађевинских фирми из Србије упутило је Арсићу сав неопходан материјал.

Најургентнија потреба Косјерића и данас је нафта како би се што пре пробили путеви према одсеченим селима.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Стаматовић: Спречити еколошку катастрофу у Косјерићу

0 (0) Чајетина – Изражавајући подршку грађанима Косјерића, еколошким покретима и локалној самоуправи у њиховој …

ТРОВАЧИ! Зорана Михајловић планира да отрује народ у Косјерићу и околини

0 (0) ЗАХТЕВ из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре – у Косјерић пристигао 10. новембра …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *