И војска која ради на обезбеђењу границе од миграната је ГЛАДНА, ГОЛА и БОСА! (фото)

0
(0)

Здружене војне и полицијске јединице, ангажоване на обезбеђењу државне границе на југу Србије и у копненој зони безбедности буквално гладују, бораве и раде у катастрофалним условима недостојним човека у 21. веку, немају неопходну здравствену и хигијенску заштиту. Овако укратко изгледају извештаји наших колега свакодневно ангажованих на обезбеђењу мира и спокоја грађана Србије.

Ових дана смо били у прилици да видимо да је Министарство одбране извршило инспекцију јединица које извршавају задатке у копненој зони безбедности, али смо остали ускраћени за саопштење о резултатима овог инспекцијског надзора. Зашто се Министарство одбране ућутало, шта је то затекла инспекција на југу Србије? Како сазнаје Војни синдикат Србије, инспекција се бавила свим и свачим само не оним што треба и што јој је обавеза и основна функција, а то је да утврди недостатке и наложи хитне мере за отклањање пропуста у раду надлежних органа и служби система одбране.

Према расположивим информацијама руководиоци система одбране, неколико месеци уназад нису покретали поступке јавних набавки намирница хране, припадници немају потребне лекове, нигде на поседнутим објектима уз државну границу не постоје серуми против уједа змија, а када би припадници напустили ровове или заклоне јер су у њима змије, били би укорени јер су наводно напустили положај. Недостају средства за основно одржавање личне и колективне хигијене, а услови за прање униформе скоро и да не постоје.

 

И поред мизерних примања, припадници војске па и полиције, приморани су да личним средствима финансирају допуне оброка, јер су дневно агажовани и по 19 сати, да сакупљају новац за куповину средстава за одржавање хигијене, па чак и да купују веш машине како би имали где да оперу веш.

 

Док Влада Србије тако „успешно“ спроводи мере штедње, градећи фонтане и финансирајући којекакве страначке кампање, док плаши грађане Србије ратовима на Балкану, војска и полиција гладују и ради у условима какве не памти историја. Све има праг толеранције, па и стрпљење припадника војске и полиције и њихових породица…

Vojni Sindikat Srbije

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Аустрија на границама распоређује војску

4.8 (5) Припадници резервног састава аустријске војске од сутра после подне први пут у историји …

ЗАШТО ЈЕ ВОЈСKА У ШИДУ: Мигранти нападали жене, пљачкају продавнице и упадали у станове!

4.7 (16) Мигранти са Блиског истока, из других арапских земаља, тренутно се налази у Србији, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *