fbpx

Инвестициони фонд „Мид Европа партнерс“ преко „Имлека“ купује „Нишку млекару“ и ставља шапу на српску млекарску индустрију

0
(0)

Београд — Комисија за заштиту конкуренције саопштила је да је одобрила компанији Имлек из Падинске Скеле куповину сто одсто власништва Нишке млекаре.

Како се наводи, након спроведеног испитног поступка, Комисија за заштиту конкуренције је 1. марта 2016. године, одобрила ту концентрацију у складу са Законом о заштити конкуренције.

„Решење којим се одобрава концентрација биће објављено на сајту Комисије у складу са Одлуком о начину објављивања аката и о замени, односно изостављању података у актима комисије“, наводи се у саопштењу.

Индустрија млека и млечних производа Имлек из Падинске Скеле је крајем октобра 2015. године потписала Уговор о куповини Нишке млекаре која је једна од највећих у Јужној Србији, а за ту концентрацију потребно је било одобрење Комисије за заштиту конкуренције.

Како је тада саопштио Имлек, планови те компаније су да повећа производњу Нишке млекаре и унапреди њен најпознатији бренд „Ведро“.

Имлек послује у Србији, Црној Гори, Македонији, Босни и Херцеговини и Хрватској, а отупљује млеко од 3.800 производјача. Део је групе Моји брендови где су и компаније Бамби и Књаз Милош, чији је власник инвестициони фонд Мид Европа партнерс.

Нишка млекара је међу пет највећих млекара у Србији, а млеко откупљује од око 20.000 сеоских домаћинстава.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Телeнор продаје своју мрежу америчком ККР фонду и одлази из Србије

0 (0) Норвешка компанија Теленор, која у Србији има више од три милиона корисника, потврдила …

Од јануара продаја млека, сира, кобасица на кућном прагу

1 (1) али продавци млека, меса, кобасица, јаја, рибе, од 1. јануара ће моћи легално …

Један коментар

  1. Tako treba! Najbolje da nam Dukat jos držii mleko u Srbiji… ionako su hrvati stavili svoje šape na Smoki, Frikom, Grand kafu, Najlepše želje, Mivelu… Prodaju nam u svojo Idei janu, kraš i pik vrbovec a na na kese perfidno pišu volim svoju zemlju! Vidim da vole… A mi?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *