fbpx

Исламска држава у паници, бежанија и расуло на све стране после ликвидације 12 високо-позиционираних официра!

0
(0)

Велики број истакнутих официра и команданата група унутар ове организације, бежи из Ракке за Мосул, Ирак.

ВКС РФ су претходне ноћи покренули серију напада на реон око града Ракка, који слови као главно исламистичко упориште у Сирији, и практично главни град тзв Исламске државе.

Циљеви напада су били утврђена командна места, чворишта везе и подземни бункери у којима се складишти оружје и експозивна средства. Према изворима ГШ ВКС РФ, у тим нападима су уништена 3 високо-отпорна циља а том приликом су кориштене авио-бомбе огромне разорне снаге, специјализоване за пробој армираног бетона велике дебљине. Нападе су под окриљем ноћи извели тактички бомбардери Су-34.

Према овим изворима у тим нападима је ликвидирано 12 високо-позиционираних официра ИСИЛ, а поједини незванични подаци говоре да је том приликом погинуло више од 100 исламиста. Уништена је и велика количина ускладиштеног експлозива и муниције.

После ових напада, међу врхушком ИСИЛ-а је завлада права паника и велики број преживелих официра је отпочео евакуацију према Ираку, ка граду Мосулу. Број редовних градских патрола је смањен на минимум (аутоматски повећана могућност инфилтрације група СпН за навођење авијације и атентате у сам град), док је саобраћај практично паралисан, а све услед страха од руских авиона.

Истоворемено, и влада Ирака је позвала руске ваздухопловне снаге да прошире нападе на позиције исламиста и у овој држави.

Борбени Ефективи

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Свети Јустин Ћелијски: Послушност јерархије држави – издаја Бога и Цркве

5 (8) Свети Јустин Ћелијски у књизи „Истина о Српској Православној Цркви у Комунистичкој Југославији“ …

Хоће ли након ванредног стања грађани масовно тужити државу

5 (3) Правници упозоравају да неке мјере ограничења људских права доносе ненадлежни органи, што након …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *