fbpx

Исто издајничко срање, друго паковање! Тадићу не смета Чедин став о КиМ

0
(0)

СТАВ Чедомира Јовановића да је „држава Косово неповратан процес“ и да треба да постане чланица ЕУ и УН неће бити препрека за формирање коалиције ЛДП и Тадићеве СДС – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, ове две странке одмакле су у преговорима за склапање новог савеза, иако им се разликује однос према јужној српској покрајини.

На питање, да ли ће Јовановићева изјава о КиМ бити сметња за партнерство, Борис Тадић каже за „Новости“:

– Наша политика увек је била да се обезбеди судска, законодавна и извршна власт на северу Косова, институционална сигурност у јужним општинама и стављање културне баштине под јурисдикцију СПЦ и у томе се, између осталог, разликујемо од ЛДП. Током разговора које водимо са ЛДП, дискутујемо и о разликама у политичким виђењима, поред констатација о заједничким стратешким циљевима.

Поводом Јовановићеве изјаве да проглашење победе од стварања ЗСО, представља деструктивну политику Београда, Тадић истиче:

– Свакоме ко нешто разуме о политици јасно је да Бриселски споразум не обезбеђује опстанак Косова унутар правног система Србије, а тиме и његов суверенитет, јер он управо успоставља правни систем Републике Косово на његовој читавој територији. Стога је и проглашавање ЗСО великом историјским остварењем, у најмању руку трагикомично. И зато не треба обмањивати ни себе ни јавност неодговорним квазипатриотским изјавама.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Коха: Технички тимови Београда и Приштине у четвртак у Бриселу састављају текст споразума Србије и Косова

3.4 (5) Очекује се да ће коначни споразум између Косова и Србије бити састављен на …

Зоран Чворовић: Генерал под маском или Један доказ континуитета издајничке политике

4.4 (7) Особа од посебног Вучићевог поверења  BBC на српском језику је забележио, између осталог, како током последњих …

2 Коментара

  1. Чеда прашак један у низу фукара страних плаћеника.Страшно је кад се види и поброје ти издајници коју су Србију више
    уништили него нато бомбардовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *