fbpx

Из Ниша одлази још један кооперант Бенетона, 170 радника остаје без посла

4
(4)

Kомпанија Тесил индустрија група, која је кооперант Бенетона, односно Олимпиас групе као дела Бенетона, отпустиће 170 радника, углавном жена, након што је ушла у ликвидацију због последица епидемије корона вируса и ванредног стања, саопштили су пословодство и радници те компаније.

У образложењу за покретање ликвидације, које је потписао досадашњи директор Тесиал индустриа групе Никола Барко, наводи се да „не постоји финансијска и пословна оправданост за даље обављање делатности“.

– Услед поремећаја и вишемесечне кризе на тржишту текстилних производа, што је изазвало и драстичан пад потражње за нашим услугама, пројекције будућег пословања друштва су изузетно негативне, на шта је додатно (пресудно) утицало проглашење ванредног стања на територији Републике Србије због ширења заразне болести Цовид 19, као и све донете пратеће мере, укључујући посебно последње мере о ограничењу броја радника у сменама- наводи се у образложењу.

Шеф одборничке групе ДС у Скупштини града Миодраг Станковић позвао је данас надлежне у граду и држави да “хитно предузму одговарајуће мере и спрече масовна отпуштања која следе након укидања ванредног стања, а пре свега да се обезбеде средства која ће помоћи фирмама да опстану и задрже своје запослене”.

– Шта је са „економским мерама“ Владе Србије, које су најављене као „најбоље у Европи“? Да ли су обезбеђена средства за реализацију тих мера, или држава заробљена од стране СНС брине само како да за 100 евра обезбеди гласове да би остали на власти? Зар је битније да се обезбеде средста за куповину гласова него да се обезбеди опстанак фирми које запошљавају велики број људи?- навео је Станковић у саопштењу.

Према незваничним информацијама, још два кооперанта Бенетона (Олимпиас групе) наводно се спремају да напусте Ниш. До сада је већ отишао кооперант Бенетона (Олимпиас групе) “Нора Сербиа”.

Италијански Бентон је, иначе, купио имовину текстилне индустрије Нитекс 2011. године, а 2016. године је непосредно пословање у тој фабрици препустио Олимпиас групи, која је његов део.

Пише: З. Миладиновић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Италији ће ове године 500.000 људи избубити посао

0 (0) У Италији ће током 2020. године око 500.000 људи изгубити посао због кризе …

Половина радне снаге у свету суочена с губитком посла

5 (1) Готово половина радника у свету изложена је непосредном ризику да остане без посла …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *