fbpx

ИЗДАЈА НАРОДЕ!! Марионета жестоко напала раднике ФИАТ-а лажно их оптужујући

0
(0)

Влада и ја смо најискреније, отворена срца ушли у то да се реши проблем у Фијату, рекла је вечерас премијрака Владе Ана Брнабић и истакла да почиње да верује да иза штрајка стоји лоша намера, политички интерес и да су радници изманипулисани.

 

Брнабић је, у емисији Око Радиотелевизије Србије, рекла да је штрајк почео 27. јуна, дан пре расправе о новој влади, кад старе владе није било ни у техничком мандату и кад није имао ко да разговара са Штрајкачким одбором.

Пошто је констатовала да постоји шум у комуникацијама, Брнабић је рекла да није тачно да не контактира са председником Штрајкачког одбора. Насупрот његовим изјавама, Брнабић је рекла да је са њим имала више контакта.

Као да је намера, да се Влада окриви да није за раднике, оценила је Брнабић.

Индикативно је да се у Фијату, као једна опција, разматра смањење производње, што значи и мање радника, рекла је премијерка Ана Брнабић и да се нада да до тога неће доћи. Изузетно сам забринита да се изгуби и само једно место, рекла је Брнабић, одговарајући на питање да ли ће Фијат, како се говори, за 320 смањити број радника.

Шта је опција Б штрајкачког одбора. Српски инат, питала је Брнабић. Размишљала сам да лично идем у Крагујевац и обратим се радницима, али су ми из Штрајкачког одбора рекли да је то опасно јер су радници радикализовани и бесни, рекла је Брнабић.

Говорећи о захтевима Штрајкачког одбора, она је рекла, поводом захтева за повећање плата, да се Влади постављају неки немогући услови. Ниједан позитиван сигнал није дошао од Штрјкачког одбора, рекла је Брнабић.

Да ли да се играмо руског рулета, па да останемо и без ових плата, а да на нули буду и кооператни, шпедитери, рекла је Брнабић.

Не траже да се Србија определи
Наш стратешки пут је Европска унија (ЕУ), али имамо јаке везе са руским народом и економске са Русијом, то је велико тржиште, рекла је вечерас премијерка Ана Брнабић. Увек смо били искрени према нашим партнерима, рекла је Брнабић и додала да нико из међународним кругова не поставља питање где је Србија и да се определи. На питање о најављеном повећању плата и пензија она је рекла да сматра да за то има фискалног простора, али да се пази да се не угрози буџет и способност за капитална инвестиције.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

У Србији у марту 11.000 људи изгубило посао

4.3 (3) У првом кварталу ове године број запослених у Србији износио је 2.186.834, што …

Масовни откази на аеродрому “Никола Тесла”

4.6 (9) Аеродром „Никола Тесла“ отказао је уговоре о раду на одређено особљу ангажованом преко …

3 Коментара

  1. Najbolje za celu banana Srbiju je da Fijat ostane a radnici da ne primaju plate za svoj rad, eventualno jednom mesečno da dobiju porciju govana jer verovatno samo to i zaslužuju! Nije Fijat ovde zbog radnika! Fijat je ovde zbog povećanja BDPa a neposlušne radnike……….eeeee njih bi bilo najbolje streljati!

  2. Nijednom rečju g. premijerka ne rece kako da radnici prežive sa 30 hiljade dinara a celo vece sam budno pratio emisiju. Pa oni su tj. Fiat prošle godine ukinuli jedni smenu jer im je opao posao….

  3. Nasa sadasnja vlast treba kao u filmu „Tri karte za Holivud“ da pohapsi i likvidira strajkace, a da pravi nove radnike po svojoj meri, ne pominje premijerka kako ziveti sa 30 000 dinara, zasto je ugasena vec jedna smena u FIAT-u i smanjena proizvodnja, dokle vise da nas prodaju kao jeftinu radnu snagu i to ne kao radnu snagu nego kao robove, jer u robovlasnickom drustvu radna snaga-robovi su bili hranjeni da bi radili, a ovde sa 30 000 dinara i manje vi nemate dovoljno za hranu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *