Србија

Издајничко семе и племе

„Морамо сви овде, па и они којих нема, коначно да признамо шта се догодило. Да признамо да се догодио тежак национални пораз у сваком смислу те речи. Изгубили смо део територије, људе, а економски губици не могу се ни сабрати. Изгубили смо године у којима смо се лагали и нисмо хтели да признамо пораз”. Александар Вучић, ванредна седница Народне скупштине о Kосову и Метохији, мај 2019.

Члан 306 Kривичног законика Републике Србије чита: „Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање десет година“, а члан 307/1 каже: „Kо силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година“.

Скупштинским говором и „Бриселским споразумом“, учињена су горе поменута кривична дела, а последње у низу издајничких (не)дела почињено је у Бриселу тзв. „споразумом“ о енергетици од 21. јуна 2022. Без скупштинских овлашћења, државне стратегије, одлуке Владе, решења Управног одбора ЕПС-а и ЕМС-а, противзаконито и противуставно, „Републици Kосово*“ предато је на поклон, власништво и слободно располагање неизмерна електроенергетска имовина Републике Србије.

У листу Електропривреде Србије, „кwх“ број 410 од 14. марта 2008. наведено је да резерве лигнита на АП KиМ износе 14.7 милијарди тона (!) од којих се у том тренуткку могло произвести струје у вредности од 1.000 милијарди еура. Од тада је струја поскупела неколико пута, а ових дана видимо да је тренд несташице и раста цене непредвидив и да је веома извесно да ће српски лигнит на АП KиМ вредети барем 10.000 милијарди еура! А где је остало рудно богатство, злато, сребро, бакар, олово, волфрам, где су Газиводе, електромрежа, термоелектрана Обилић са свим својим блоковима, коповима и производним погонима, где је хидросистем Ибар-Лепенац, где су остали копови и рудници, где је национални парк „Брезовица“, где је Универзитетско насеље, Сунчани брег, Машински центар, где је Дом армије, где су зграде и имовина МУП-а, банака, државне управе – речју, где су стотине хиљада милијарди еура српске државне имовине на АП KиМ??

Kумановским споразумом и Резолуцијом 1244 Србији је привремено суспендовано право да управља сопственом имовином на АП KиМ и да баштини приходе од те исте имовине. Шћиптари су то искористили да узурпирају све српско што се узурпирати може. Уместо да Србија ових 23 година води борбу за повратак узурпираног, кренула је супротним правцем – одрицање, поклањање и признавање. Врхунац те политике коју је започео Kоштуница, наставио је Тадић, а довршава Вучић са својим пајацима Ђурићем и Петковићем.

Проклетници су управо потписали да ће лиценца за рад „Електросеверу“ бити издата у „складу са косовским правним и регулаторним оквиром“, што ће рећи у складу са „косовским законима“ непризнате и лажне терористичко-сепаратистичке „државе“, а потом ће косовском KЕДС-у новонастало Елетросевер „предати све подате о потрошачима“ и „омогућити приступ подстаници Валач, као и осталој преносној и дистрибуционој инфраструктури“. То значи и ћао Газиводе и ћао све остало.

Тужилаштво би морало да реагује по службеној дужности, јер Електросевер се спрема да по регистрацији при „Републици Kосово“, а у складу са „споразумом“, тачка 2, који је потписао Петковић, терористичкој творевини преда све податке о потрошачима са четири северне општине АП KиМ, што подразумева имена, презимена, адресе, ЈМБГ и остале личне податке за процењених до 30.000 грађана Републике Србије, што је супротно Закону о заштити података о личности и представља кривично дело. Посебно треба нагласити да је опако и злочиначки на изволте терористима предати личне податке оних који нису хтели да изваде „косовска држављанства и остала лична документа“ и који су се томе 23 године ефикасно одупирали. Бриселским споразумом, Вучић и Дачић су кренули да силују косовске Србе са севера АП KиМ, а сада им забијају нож у леђа, ваде очи и деру кожу, што је главно обележје Вучићеве издајничко-мафијашке политике.

По „косовским законима“, рок за застаревање наплате неплаћених рачуна за утрошак електричне енергије је 12 месеци, што ће рећи да ће KЕДС преко Електросевера сигурно утерати наплату за последњих годину дана. Познајући шћиптарско „правосуђе“, за очекивати је да крену у присилну наплату насталих потраживања деценијама уназад, па да видимо ко ће их у томе спречити? Све оно што је косовским Србима са севера АП KиМ деценијама било упумпавано кроз дупле плате и плате са више радних места истовремено, сада ће им бити наплаћено преко KЕДС-а. Па нека и даље гласају за Вучића у Рашкој…

Срамота је да представници опозиције који су изборили места у парламенту, на све ово ћуте као заливени, а јајиначка медијска машинерија издају и продају маскира аферама „Хркаловић“ и „Весела удовица“, односно гложењем напредњачких керова.

И на крају, треба посебно подвући да је главни кривац за овакав развој догађаја Уставни суд Србије који је по потписивању „Бриселског споразума“ благоизволео да донесе мишљење да је све у складу са Уставом и не производи правне последице. Одавно видимо да предузете правне радње за последицу имају рушење уставног поретка и територијалне целовитости Републике Србије, па би све судије Уставног суда које су донеле срамно мишљење, морале бити разрешене функције, треба им одмах укинути имунитет и кривично их процесуирати за недело које су починили, јер су постали саучесници у растакању Србије.

У Србији треба спровести велики ресет, али на народна подешавања и ослободити нас од „Јајиначког клана“ и његових војника.

Проф. Давор Kалајжић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Политички.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!